Fullt fart med Sirius Summer Camp på Löten

01082021_1627805584.jpeg

I veckan pågår Sirius Summer Camp på Löten, med strax över 100 pojkar och flickor som spelar fotboll i dagarna fem.

I söndags sparkade Sirius Summer Camp igång på Löten, ett fotbollsläger där strax över 100 deltagande pojkar och flickor i åldrarna 6-13 år tillbringar fem dagar på Lötens sportfält fyllda till bredden med fotboll.
– Vi försöker att träna fotboll och dess olika moment. Varje dag har olika teman, vi har jobbat med passning och mottagning, skott och nick, driva och finta och liknande, och efter lunch försöker vi omsätta de momenten i olika spelformer, säger Oscar Zettergren som är ansvarig för lägret.

Att spela fotboll i sex timmar per dag blir förstås svårt, men en ordentlig lunchrast och småvila under dagen gör att ork och koncentration kan hålla hela vägen ut. Ledarna består dels av utbildade ledare som jobbar med fotboll till vardags och dels fotbollsspelande ungdomar, men även Maja Andersson och Tempest Norlin från Sirius damlag. Pågår parallellt på Löten gör även Ronjabollens sommarskola, där tjejer mellan 10-15 år spelar fotboll inom ramen för projektet Ronjabollen.

Det är liv och rörelse på Löten hela dagen, när de har lunch och paus från sitt eget fotbollsspelande passar många på att titta in på herrlagets träning som även den pågår på Löten på förmiddagen. Efter onsdagens träning var det särskilt Moses Ogbu, Kingsley Sarfo och Stefan Silva som fick de unga fotbollsspelande supportrarnas uppmärksamhet, när de gick runt bland fotbollslägergrupperna och skrev autografer och ställde upp på bilder i mängder.
– Det är kul för tjejerna och killarna att herrarna är här och tränar, de har damspelare som ledare och så vidare, de får se sina idoler på nära håll vilket är jätteroligt, säger Oscar Zettergren.

På torsdag avslutas Sirius Summer Camp för den här gången, men vecka 33 går årets andra upplaga av stapeln, med fem nya heldagar av fotbollsträning.
– Då har vi även en grupp för barn med olika funktionshinder med i samarbete med Fyrisgården, vilket är väldigt roligt, att kunna låta dem spela fotboll i Sirius regi, säger Oscar Zettergren.

>> Läs mer om Sirius Summer Camp

Videoklippet där du ser verksamheten lite grann från ovan är gjort av Thomas Jonsson, Tränare IK Sirius P05 Vit

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch