Fredrik Bernhardsson ny damtränare

01082021_1627814091.jpeg

Fredrik Bernhardsson, med bakgrund bland annat i Sirius akademi, blir ny tränare för Sirius damer. Han presenterades för spelartruppen vid ett möte på måndagskvällen.

Fredrik kommer att kombinera tränarrollen med arbetet som sportchef för damlaget. I och med detta så återgår Olle Andersson till sina ordinarie uppdrag i klubben

Fredrik Bernhardsson har en mångårig bana inom fotbollen, främst som instruktör och chefstränare i Sirius Akademi men även som instruktör i (fotbollsprofil) grundskola och gymnasium. Utöver det har han även tränat barn och ungdom i Hagby, AIK och Svenska fotbollsakademin. Efter avslutad karriär har Fredrik skaffat sig en utbildning med bland annat UEFA A Diploma Handledare UFF (BAS 1) och MV steg 1.

Uppdraget som damernas tränare blir dock Fredriks första som elittränare.

– Steget till att träna ett elitlag känns naturligt, konstaterar Fredrik. Att det dessutom blir Sirius damer känns otroligt inspirerande.

Sin egen aktiva framfart som målvakt beskriver Fredrik som ”blygsam”. Moderklubben Hagby IK fick njuta av Fredriks bolltrolleri tills han i 17-årsåldern gick till IK Hinden och en sjuårig tillvaro i divisionerna fyra och fem, innan den aktiva karriären avslutades med tre år i Bälinge där man som bäst var uppe i tredjedivisionen

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch