Försvarsspelet fixade en poäng i Östersund

01082021_1627812975.jpeg

Sirius damer fick nöja sig med en poäng i bortamötet mot Östersunds DFF efter 0-0 på Jämtkraft Arena.

Sirius kom till Östersund med hopp om att kunna visa att man är det bättre fotbollslaget, men fick efter 0-0 åka hem med sitt åttonde kryss för säsongen, det andra mot Östersund, och en insats som lämnade en del i övrigt att önska.
– Vår första halvlek är tyvärr en av de svagare vi har gjort i år. Vi får inte alls till det vi pratade om inför matchen; dels med att ge dem lite tid med boll i försvarsspelet, de får ganska mycket tid med boll istället och då gör de det väldigt bra och har ett fint passningsspel. När vi väl vinner bollen misslyckas vi med att utnyttja hålen som finns i deras organisation, som vi också pratade om inför matchen, tyvärr är vi för slarviga i vårt tekniska utförande för att kuna skapa ordentligt bollinnehav, säger Olof Unogård.

I en annars inte allt för händelserik första halvlek fick Elin Åkerman en fin möjlighet att ge Blåsvart ledningen då hon tog sig fram på Amanda Johanssons tidiga inlägg och styrde det vidare mot mål på första tillslaget, men stoppades av en fin räddning från målvakten.Den första halvleken slutade mållöst, och Sirius försökte hitta tillbaka till den ursprungliga planen.
– Vi försökte återgå till den plan vi hade inför matchen, vi skruvade lite på ytterforwards positioner när vi vinner boll för att ännu mer kunna såra dem i hålen i deras organisation, och gav vårt högre försvarsspel en ny chans, för vi kände att vi inte kommit dit riktigt som vi velat. Det blev också bättre långa stunder i andra, men de klara målchanserna uteblev tyvärr. Vi hade varsin väldigt bra chans, men sedan hade väl de något halvläge till som vi saknade, säger Olof Unogård.

Trots en bättre andra halvlek av Sirius var det hemmalaget som kom närmast ett avgörande, när ett skott från nära håll tippades över ribban av en återigen storspelande Emma Holmgren. Det var också försvarsspelet som gladde Siriustränaren efter matchen, efter att Blåsvart hållit sin fjärde nolla på raken.
– Emma gör återigen några riktigt viktiga ingripanden, precis som hon gjorde mot Kungsbacka senast, och bägge mittbackarna är väldigt stabila. Sara Back utnämndes till matchens lirare i vårt läger, vilket kändes helt riktigt, och Mikaela var även hon väldigt stabil. Vi är otroligt svåra att slå, vilket är bra, men det kan också vara en del av förklaringen till varför vi ibland har svårt att skapa framåt, vi blir kanske lite baktunga, säger Olof Unogård, som gärna hade fått med sig alla tre poäng hem.
– Det skiljer ju 13 poäng mellan oss, så vi hade såklart hoppats kunna visa att vi är det bättre fotbollslaget, men nu har vi kryssat bägge matcherna mot Östersund och det är ett väldigt bra fotbollslag. De var otroligt nöjda med sin insats idag, det lät som att de spelade sin bästa fotboll i år i första halvlek. Vissa lag passar oss mindre bra, och Östersund och Lidköping har visat sig vara två av de lagen. Sett till hur matchen utvecklade sig känns 0-0 ganska rimligt som resultat.

Tre matcher återstår nu i årets elitetta för Sirius del, och Olof Unogård blickar redan framåt.
– Vi har redan börjat prata inom gruppen om att vi nu kan lägga en grund för vårt spel nästa år, och på så sätt befinner vi oss i ett ganska bra läge. Även om man kan tycka att vi inte har så mycket att spela för så hoppas jag att vi kan behålla de allra flesta spelarna till nästa år, och då kan vi redan nu börja prata om saker i vårt spel som vi vill förbättra till nästa år.

Foto: Björn Pettersson (arkiv)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch