Första hela dagen i Spanien – Alicante dag 2

02082021_1627885623.jpeg

Lördagen var Sirius andra på träningslägret i spanska Alicante, och innehöll bland annat en försmak av nästa helgs motståndare CSKA Moskva.

Följ Blåsvart under träningslägret på Instagram, @siriusfotboll!

Detaljerna är viktiga. Som att det blir kö till kaffeautomaten vid frukosten och lagledaren Gerth ordnar så att det till lunchen står kannor med kaffe vid varje bord istället.

Eller som när solen springer fram mellan molnen en kort stund in på förmiddagens träning och Henrik Rydström kan konstatera:

– Det är mycket som ser bra ut just nu. Spelarna är hungriga och jag ser det som ett gott tecken att det är de äldre spelarna som är tjafsiga mot varandra. Det är bra. Det betyder att de är på tårna.

Det är en intensiv träning. Snabba, raka passningar upp till forward varvas med tuffa närkamper och riktigt fina målvaktsinsatser av både Lukas Jonsson, Hannes Sveijer och Jonathan Viscosi.

Träningen innehåller både komprimerat tvåmålsspel och olika varianter av den gamla kvadraten.

Efter lunch samlas de flesta i laget på en bergskant ovanför en av de magnifika gräsplanerna som finns här nere för att se kommande motståndaren CSKA Moskva (som också bor på anläggningen) möta norska Odd. Efter en jämn start växlar ett reservbetonat ryskt lag upp och går fram till 3-1 i paus vilket också blir slutsiffrorna.

Efter middagen håller Sirius lagläkare Jakob Johansson en föreläsning om sömnens betydelse för fysisk och mental prestation, och påminner om att det tar sex timmar för kroppen att göra sig av med hälften av kaffet du just drack.

En hel del av det som bygger ett starkt fotbollslag handlar ju om det som sker vid sidan av planen och det är häftigt att se och uppleva en stark grupp bli ännu starkare genom att tillbringa tid ihop.

En stor eloge går också ut till alla som sköter allt runt omkring. Claudio, Gert, Jakob, Johan och alla andra. De gör ett otroligt jobb för att ett sådant här läger ska få chansen att ge så mycket som möjligt för spelare och ledare inför säsongen som väntar.

Imorgon är det söndag men det innebär motsatsen till vilodag. I morgon kommer laget köra två träningspass, ett klockan 1030 och ett kl 1600.

Följ Blåsvart under träningslägret på Instagram, @siriusfotboll!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch