Första allsvenska målet för Björnström

  • App
02082021_1627884372.jpeg

Axel Björnström satte sitt första allsvenska mål och spelade dessutom fram till ett när Sirius besegrade Kalmar FF i säsongsavslutningen på Studenternas.

Rent sportsligt må matchen för Sirius del ha varit av mindre betydelse, men glädjen över 3-0-segern mot Kalmar gick ändå inte att ta miste på på Studenternas.

– Det var superskönt att få avsluta såhär, vi har såklart känt oss lite pressade även om det aldrig har varit supernära till nedflyttningsstrecket. Nu kunde vi få spela ut och avsluta på hemmaplan och få lite kärlek från supportrarna som stöttat oss hela året och varit fantastiska,  så det var fint att få avsluta med dem, säger Axel Björnström.

Efter en jämnare första halvlek tog Sirius över initiativet ordentlig i den andra och avgjorde matchen med tre mål inom loppet av sex minuter från minut 77 och framåt.

– Insatsen är väl bra, men klart vi kan ännu bättre. Första halvlek är okej, och sen får vi igång det rejält i andra och gör tre mål på kort tid. Då känns det som att vi växlar upp på riktigt och är det klart bättre laget.

Björnström bidrog själv starkt till segern med både 2-0-målet, som var hans första i allsvenskan, och en framspelning till det tredje.

– Det känns jättebra, skönt att avsluta säsongen med 1 plus 1. Det var på tiden nu efter två säsonger i Sirius och Allsvenskan att göra mål, jag slog faktiskt vad med en kompis i torsdags som sade att jag aldrig gjorde mål i allsvenskan, jag skulle få tusen spänn och då gjorde jag det liksom.

Det var heller ingen dålig träff han fick på när han på Sam Lundholms passning sköt in bollen lågt intill stolproten från strax utanför straffområdet.

– Jag har tränat hela säsongen på både höger- och vänsterskott, och det här var väl tredje gången gillt i matchen, så jag kände att det låg i luften.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch