Förlust mot starkt Kvarnsveden

01082021_1627815230.jpeg

Sirius damer föll på lördagen med 2-0 (1-0) i träningsmatchen borta mot allsvenska Kvarnsveden.

Det tog bara lite drygt fem minuter innan Sirius hamnade i underläge i träningsmatchen borta mot allsvenska Kvarnsveden. Blåsvarts tidigare skyttedrottning Caroline Lundberg höll sig framme på en retur och stötte in 1-0. Hemmalaget tog tidigt initativet även spelmässigt och Sirius hade problem att få till några egna anfall
– Vi hade stora problem med deras presspel och lyckades inte etablerat så mycket till eget, ordnat anfallsspel, säger Fredrik Bernhardsson.

Efter en första halvlek i hemmalagets favör kom Sirius ut i bättre slag till den andra.
– Vi gjorde en del korrigeringar till andra, och lyckades spela mer framåt och bli tryggare i vårat passningsspel. Vi hade en bättre period där i början av andra, men så kom deras andra mål.

Sirius spel blev tryggare, och det skapades vissa farligheter vid fasta situationer, men i slutänden kunde Blåsvart inte riktigt stå upp mot Kvarnsveden, trots en storspelande Emma Holmgren i målet. Halvvägs in i den andra halvleken ställde hemmalaget om och kom runt på högerkanten. Målmaskinen Tabitha Chawinga satte pannan till på det efterföljande inlägget och utökade till 2-0, vilket också skulle komma att bli slutresultatet.

– I det stora hela skapade vi för få målchanser för att kunna vinna den här matchen, säger Fredrik Bernhardsson, som ändå hittar en del bra att ta med sig från insatsen.
– Vi gör en bra insats totalt sett, med tanke på motståndet och att vi bara har en avbytare. Vi står upp i 90 minuter och orkar rent fysiskt hela vägen. Försvarsspelet funkar okej, vi ligger rätt och lyckas neutralisera deras spetsspelare.

Om en vecka väntar nästa träningsmatch för Sirius damer, då borta mot Älta IF.

Sirius startelva
Emma Holmgren
Stina Melin, Mikaela Björklund, Sara Back, Fanny Lång
Julia Lyckberg, Moa Mattsson, Agnes Nyberg
Josefin Jarstad, Elin Åkerman, Aisha Faiqi (Josefin Lindström, 45)

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch