Förlust mot Kvarnsveden

01082021_1627809721.jpeg

Serieledarna Kvarnsveden var ett nummer för stora den här kvällen. Ett starkt Siriusförsvar såg dock till att det bara blev ett enda baklängesmål.

En storspelande Emma Holmgren höll Kvarnsveden och Tabitha Chawinga stången i 65 minuter. Då kom den blixtsnabba spelvändning som blivit lite av Kvarnsvedens adelsmärke den här säsongen och Chawinga kunde utöka sin målskörd ännu lite mer när ett annars storspelande Siriusförsvar inte hann få upp garden.

Fler mål än så blev det inte den här kvällen trots att Kvarnsveden öste på ordentligt. Emma Holmgren visade landslagsklass och motade inte mindre än nio skott på mål. För Sirius del blev det en tuff dag på jobbet eftersom ett högt spelande Kvarnsveden hade sönder de flesta försöken att bygga upp ett anfall.

– Vi skapade alldeles för lite för att kunna vinna matchen, säger Olof Unogård. Som det såg ut i dag hade vi varit nöjda med en poäng.

När chanserna uteblev fick Sirius istället ställa in sig på försvar under den större delen av matchen och det gjorde man med den äran.

– Försvaret gjorde en stabil insats och Emma Holmgren gör den bästa match jag sett, säger Olof Unogård. Vissa aktioner höll a-landslagsklass och i dag var hon nära att på egen hand rädda en poäng till oss.

Olof vill även framhålla Amanda Johansson som fick den otacksamma uppgiften att neutralisera Tabitha Chawinga.

– Amanda gjorde ett jättejobb och satt som ett plåster på Chawinga under största delen av matchen.

Kvarnsvedens IK – IK Sirius FK (0 – 0) 1 – 0

Publik: 370

Bilden är från lagens möte på Studenternas i våras. Foto: Björn Pettersson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch