Förlust mot Djurgården avslutade säsongen

  • App
01082021_1627858848.jpeg

Sirius blev straffade för sina misstag när man i säsongens sista match föll med 1-0 (1-0) borta mot Djurgårdens IF i en jämna tillställning på Tele2 Arena.

>> Matchfakta

Sirius inledde lovande på Tele2 Arena, där man fick tag i bollen och kunde börja etablera ett spel på offensiv planhalva. Djurgården försvarade sig dock och väl, och Blåsvart hade svårt att vinna duellerna när man väl kom in i offensivt straffområde. När man också började slarva i passningsspelet var Djurgården inte sena att utnyttja detta, och det gick snabbt när spelet vände åt andra hållet.

– Vi har en bra start på matchen, där vi gör det vi kommit överens om, men sedan gör vi precis vad vi pratat om att undvika. Vi börjar slå lösa bakåtpassningar, och det slutar med att vi hamnar i eget straffområde och de får en hörna som sedan leder till deras mål. Det var tredje matchen på raken som vi delar ut gåvor till motståndarna, och det är ju jobbigt att behöva hålla på så. Första målet är viktigt i fotbollsmatcher, säger Thomas Lagerlöf.

Det var Moses Ogbu som efter en hörna fick bollen i eget straffområde och försökte spela sig ut, men istället skickade bollen rakt i gapet på Kevin Walker. DIF-mittfältaren skickade bollen snabbt och hårt in intill den bortre stolpen och hemmalaget var i ledningen efter 13 minuter.

Ett energifyllt Djurgården var tunga och svårhanterliga för Siriusförsvaret, som under den första halvleken fick ägna mycket kraft både åt att löpa med i snabba omställningar och att skicka undan mer eller mindre farliga hörnor. Blåsvart fortsatte att ha en del boll på offensiv planhalva, men tog sig aldrig riktigt igenom och fick istället vända snabbt tillbaka hemåt när bollen hamnade i fel händer.

– Vi gör ingen bra första halvlek efter målet, det är lite för få spelare som löper in i tomma ytor när vi har chansen. Enstaka spelare gör bra prestationer men som lag har vi för dålig fart i anfallsspelet och för många spelare som faller ut bakom boll istället för att löpa framåt. Deras omställningar ställer till jätteproblem för oss, Kerim och Bärkroth skapar farligheter på varenda svala de skickar upp. Vi har lite tur att de inte utnyttjar någon av dem, säger Thomas Lagerlöf.

Sirius skapade ändå ett par egna farligheter, bland annat när Philip Haglund nickade strax över på en hörna och Abdul Razak tvingade Andreas Isaksson till en bra räddning med ett distansskott, och man var utan tvekan fortsatt med i matchen. Till den andra halvleken kom man ut med ny energi.

– Vi pratar ihop oss i paus och spelarna känner att de har mer att ge. Andra halvlek tycker jag är en jättebra prestation, och det är en bra fotbollsmatch åt båda håll. Vi har väl kommandot spelmässigt, men det är bra fart i deras omställningar och anfallsspel, det är bra dueller och en domare som inte blåser sönder matchen utan släpper ett tufft närkampsspel, som det ska vara. Vi spelar snabbare, har mer fart när vi vinner bollen och kan hota framåt, säger Thomas Lagerlöf.

Den täta andra halvleken resulterade inte i några fler mål åt något håll. Moses Ogbu gjorde ett gott försök att kvittera matchen med ett distansskott på tilläggstid, men målvakten höll emot och Sirius fick avsluta säsongen med vad man ändå får lov att benämna som en hedersam förlust.

– Det blir inte jättemånga målchanser, det är mycket nästanlägen som hade kunnat bli bättre, men Djurgården är bra på att försvara sig och det räckte inte ända fram. Känslan är ändå positiv av andra halvlek. Vi visar att vi klarar av att pressa ett lag ganska högt, vi klarar omställningsspelet och vi klarar av att kombinera omkring dem och skapa målchanser. Även om vi inte vann är det en jättebra halvlek att avsluta säsongen med, säger Thomas Lagerlöf.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch