Förlust i tät match på Studan

  • App
02082021_1627867294.jpeg

Efter en fin första halvlek med ett par chanser för båda lagen förlorade Sirius till sist mot Malmö FF på Studenternas med 0-1 (0-0). Skåningarna tog ledningen tidigt i den andra halvleken och Sirius försök till forcering mot slutet ledde inte till några riktigt heta målchanser.

>> Matchfakta

Sirius tycks ha skaffat sig en bra vana att göra fina matchinledningar i början av den allsvenska säsongen. Bortsett från några minuter i precis i början av matchen där Malmö etablerade spel på Sirius planhalva var det Blåsvart som hade mest kontroll över händelserna och försökte driva tempot i stora delar av första halvlek.

– Efter de första minuterna kommer vi in väldigt bra i matchen. Vi trycker ner Malmö och har en hel del etablerat spel på deras planhalva, som vi pratat om att vi ville ha. Vi skapar också några halvchanser i det skedet. Första 30-35 minuterna är positiva, men sedan får Malmö tryck på oss. De kommer framför allt in i ytterzonerna och får en del inläggslägen, säger Sirius tränare Mirza Jelecak.

Även om Malmö tog över under slutet av halvleken lyste de heta målchanserna med sin frånvaro egentligen genom nästan hela halvleken. Båda lagen hade ett par skott från distans, men riktigt farligt blev det inte förrän i minut 43. Ett långt Malmöinlägg gick förbi både Siriusförsvarare och målvakt och landade på Markus Rosenbergs huvud. Malmöanfallaren lyckades dock inte hålla nere bollen när han skulle nicka mot det halvöppna målet och den gick precis över.

– Malmö är snabba, starka och har väldigt skickliga spelare samtidigt som vi kanske blir lite osynkade i vårt försvarsspel. Så i halvtid försökte vi prata om hur vi skulle stänga ytorna, säger Mirza Jelecak.

Dessvärre kunde inte Sirius få en sämre inledning än den som blev i andra halvlek. I halvlekens första minut gick ett Malmöinspel mot den bortre stolpen. Den rensades undan på vägen, men inte bättre än ut till ett skottläge för Sören Rieks som distinkt satte bollen otagbart i Lukas Jonssons vänstra hörn.

Uppförsbacke direkt alltså i andra halvlek för Sirius, men efter ytterligare några trevande minuter som följde efter målet kom laget tillbaka och större delen av andra halvlek var jämn.

– Målet påverkar oss lite men sedan kommer vi in bra i matchen och får ha bollen längre stunder. Med det sagt kommer vi inte till så många genombrottslägen, inläggslägen och inspelslägen, säger Mirza Jelecak.

När Sirius försökte trycka på i slutet var det istället Malmö som fick flera chanser att kontra och avgöra matchen. Med lite tur och ett extremt hårt hemjobb från flera Siriusspelare stannade dock siffrorna på 0-1. Närmast en kvittering kom Axel Björnström som fick skottläge i straffområdet men föll i duell med en Malmöförsvarare utan åtgärd från domaren.

– Vi har inte tillräcklig kvalitet i sista tredjedelen för att skapa målchanser. På slutet försökte vi ändra om lite och gå mer rakt med Adam och John Junior som skulle utmana med sin fart. Det lyckades väl sådär, säger Mirza Jelecak som ändå kan ta med sig flera bitar från matchen.

– Vi står upp otroligt bra och flera spelares prestationer individuellt är väldigt positiva och roliga att se. NBT gör definitivt sin bästa insats för säsongen och flera andra, som Philip och Elias och även de där bak, gör en bra match. Det är flera glädjande insatser på det sättet, men vi vill ha mer.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch