Förlust i tät kamp mot Jeonnam Dragons

  • App
01082021_1627859289.jpeg

Sirius fick sig en riktig genomkörare i träningsmatchen mot Jeonnam Dragons. Blåsvart föll till slut med 1-0 (0-0) i en tät match som kom att handla mycket om ett tufft duellspel.

Det var en riktig batalj som utspelade sig på Estadio da Nora när Sirius tog sig an sydkoreanska Jeonnam Dragons i sin andra träningsmatch för året. På en svårspelad plan där bollen studsade och for gick motståndarna hårt in i press och tufft in i varje duell från första stund, och Sirius fick helt enkelt lov att svara upp.

– Det var en väldigt bra träningsmatch om man tänker på intensiteten och aggressiviteten. Vi mötte ett lag som verkligen löpte, satte press och betedde sig som om det vore en helt avgörande match. Det var härligt att se, säger Henrik Rydström.

– Vi hade två vägar att välja, den ena var att vika ner oss, tycka att det var jobbigt och gnälla hos domarn, den andra vara att själva kliva dit, och det gjorde vi. Det är många misstag från båda sidor, men det är en följd av intensivt presspel och dueller på en studsig plan. Attityden var toppklass.

Det blev snabbt lite smågrinigt på planen när duellerna blev tuffare och tuffare, och matchbilden var tillknäppt. Inget av lagen kom till några tidiga målchanser; medan Sirius passningsspel stördes av motståndarnas ihärdiga jagande hade inte heller sydkoreanernas ofta något längre bollar någon vidare effekt i matchinledningen utan rann oftast ner till Lukas Jonsson.

– De klev hela tiden in i press på ett sätt som vi kanske inte är riktigt vana vid i Sverige. Det var bra, för att är det något vi pratat om är det mod, att ge varandra hjälp och alternativ när vi har bollen. I första halvlek blev vi lite fega och försiktiga av deras aggressivitet, men det gick att korrigera i halvtid. Sedan spelade vi loss bollen en hel del, och kan vi göra det mot den här typen av intensiv press borde vi kunna klara det även mot mindre intensiv press, säger Henrik Rydström.

Efter några halvlägen åt vardera håll kom matchens första avslut på mål när Niklas Busch Thor drog till på volley på en andraboll halvvägs in i halvleken, men det hårt pressade skottet träffade mitt på målvakten. Sirius tog sig också flera gånger fram till inspel framför mål som nästan ledde till avslut, men motståndarna försvarade sitt straffområde väl och täckte undan mycket i sista stund.

Åt andra hållet hade Jeonnam ett par bra skottlägen i den första halvleken, men bollen flög då all världens väg. Närmast ett mål i halvleken var utan tvekan Sirius, kanske främst i form av Elias Andersson i halvlekens slutminuter, då hans avslut från nära håll efter lite stök i straffområdet räddades ut till hörna.

Sirius inledde sedan den andra halvleken piggt. Tio minuter in tappade man dock kollen i försvarsspelet för ett ögonblick, och plötsligt stod Jeonnams Bruno Nunez helt ren i straffområdet när ett inlägg kom in. Han hade tid att ta emot bollen och sikta in sig innan han placerade in 1-0 intill stolpen.

– Vi måste bli bättre i de avgörande momenten, det är det vi är besvikna på. Vi släpper in ett mål i en period av matchen då vi är bra. Det är vi som ska göra mål i det laget, säger Henrik Rydström.

Det tunga motståndet fortsatte att vara svårhanterat för Sirius del, men samtidigt som sydkoreanerna både hade ytterligare en boll inne kort efter målet som dömdes bort för offside och skapade ytterligare en handfull hyfsade chanser kom också Sirius till lägen på ett annat sätt än innan paus.

Närmast kom Philip Haglund när han i straffområdet vände bort ett par försvarare han hade i ryggen och siktade högt från nära håll, men målvakten stod för en vass räddning när han snabbt fick upp händerna.

Niklas Busch Thor var på väg igenom men täcktes undan och John Junior kom nästan ur vinkel innan fick iväg sitt avslut som målvakten kunde blockera. Sirius kom aldrig närmare en kvittering än så, och istället borde Jeonnam kanske ha gjort tvåan när 1-0-skytten Nunez fri med Lukas Jonsson försökte hitta en lagkamrat i sidled men bara hittade en snabbt hemåtlöpande Kalle Larson med den lösa passningen.

Matchen slutade med en 1-0-förlust för Blåsvart, som fick sig en rejäl genomkörare och ändå såg många bitar att ta med sig in i det stundande cupspelet.

– Vi fick minuter i benen på många spelare och ett kvitto på att det försvarsspel vi vill bedriva ger oss många bollvinster om vi utför det på rätt sätt. Det är de bitarna vi ville se. Det betyder inte att vi är nöjda, att wow då är vi färdiga. Vi vill vara bättre idag än igår, bättre imorgon än vi var idag. Vi tyckte att vi var bättre idag, men vi har väldigt mycket kvar att göra, säger Henrik Rydström.

– Det är inte som att vi ser att nästa helg i cupen är examensprovet. Vi vill ha en lärandemiljö där vi konstant vill bli bättre. Sedan saknar vi många spelare idag också, och killarna hanterar det jävligt bra, till exempel Daniel Baban som kliver in och gör 90 minuter mot ett motstånd han aldrig nått innan.

Nu väntar ytterligare två träningar nere i Portugal innan hemfärd på lördag kväll. Nästa lördag, den 16 februari, drar Svenska Cupens gruppspel igång för Sirius del med bortamatchen mot Karlstad BK.

Sirius startelva (3-4-3)
Lukas Jonsson
Karl Larson, Tim Björkström, Daniel Baban
Sherko Faiqi (66), Abdul Razak (81), Niklas Busch Thor (81), Axel Björnström
Elias Andersson (66), Philip Haglund (74), Jonas Lindberg (60)

Avbytare: Gustav Nyberg, Henry Offia (74), Adam Ståhl (60), Charbel Georges (81), Mohammed Saeid (81), Sylvin Kayembe, John Junior Igbarumah (66), Ian Sirelius (66), Joel Bernhardsson

 

Foto: Bildbyrån / Andreas L Eriksson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch