Förlust i cupen efter svag andra halvlek

  • App
01082021_1627855998.jpeg

Sirius föll tungt borta mot Varbergs BoIS i den andra matchen av Svenska Cupens gruppspel. Hemmalaget vann med 2-1 (1-1) efter att Sirius inte alls kommit upp i nivå i den andra halvleken.

Hemmalaget Varberg inledde cupgruppspelets andra match piggt och satte Sirius under press direkt, men vartefter den första halvleken led hittade Sirius mer och mer fotfästet på den hala konstgräsplanen och kunde börja spela sig förbi det frenetiskt jagande motståndarlaget.

Men Varberg tog ändå ledningen med 1-0 i matchen efter 22 minuter. Sirius tappade bollen när man skulle spela sig förbi på mittplan, Varberg hittade snabbt ut med en passning på högerkanten och efter ett inspel in i mitten satt bollen snart i nätet bakom Joshua Wicks.

Sirius hittade snart vägarna igenom på kanterna och skapade merparten av målchanserna mot slutet av den första halvleken. Stefano Vecchia störtade fram vid den bortre stolpen och stötte in Sam Lundholms inlägg från höger till 1-1 efter 40 minuter, och det fanns lägen för mer, men Blåsvart fick till slut nöja sig med oavgjort in i halvtidspausen efter en jämn första halvlek.

– Första halvlek var ganska okej. Varberg är ganska bra och vi gör en hel del bra saker. Vi har lite problem med andrabollsspelet både offensivt och defensivt och hade kunnat gå in ännu oftare bakom dem när de stod ganska högt. Vi skaffade oss några lägen på det sättet och borde kanske gjort något mål till med lite flyt, säger Thomas Lagerlöf.

Men istället för att steppa upp en nivå till efter paus fick Sirius ingenting att stämma i den andra halvleken. Ett frenetiskt jagande Varberg fick utdelning för det mesta man gjorde, Sirius slog bort passning efter passning och förlorade duell efter duell.

– Vi hade hopp om mer i andra halvlek, men då gick det mesta fel. Varberg är betydligt bättre än oss i andra, det är stor skillnad. Det är egentligen ganska fundamentalt; vi är alldeles för dåliga och tappar bollen alldeles för mycket. I nästan alla 50/50-dueller kommer en grön spelare ut med bollen, och då går det inte att spela fotboll, säger Thomas Lagerlöf.

Efter att ha kommit nära flera gånger fick Varberg till slut in sitt andra ledningsmål efter 63 minuter. En riktig rökare från distans studsade i ribbans undersida och ner innan en hemmaspelare var först på returen och kunde stöta in 2-1.

Den värsta Varbergspressen lugnade sedan ner sig något och Sirius lyckades skapa sig några kvitteringslägen mot slutet av matchen, men kom aldrig riktigt nära en kvittering. Varberg vann välförtjänt med 2-1.

– Det går inte att springa runt och tappa bollen och förlora närkamper. 45 minuter är 45 minuter, vi måste få matcherna att hänga ihop längre än så, säger Thomas Lagerlöf.

Inför den avslutande matchen mot IFK Göteborg hemma på Löten på söndag har Sirius trots att man nu ligger sist fortfarande en chans att vinna gruppen och ta sig vidare. Då krävs en seger mot IFK Göteborg samtidigt som Öster och Varberg spelar oavgjort i sin match.

– Att gå vidare känns inte som något att ha fokus på just nu, även om det finns en matematisk möjlighet att göra det, utan nu måste vi få det att hänga ihop i en timme, 75 eller allra helst 90 minuter, för det är dit vi måste komma till slut, säger Thomas Lagerlöf.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch