Förlust efter tät kamp på Skytteholm

01082021_1627846656.jpeg

Sirius räckte inte riktigt till i bortamatchen mot AFC United på Skytteholms IP. Samtidigt som man släppte in sitt första spelmål på hela åtta matcher hittade man inte riktigt rätt framåt mot den väl försvarande serietrean AFC United, och föll till slut i toppmötet med 1-0 (0-0) efter en tuff och tät match som avslutades med viss dramatik.

Sirius rivstartade annars matchen och skapade i matchinledningen ordentligt tryck mot motståndarnas mål. Det tätt packade försvaret var svårt att forcera, men en hög och intensiv Siriuspress vann gång på gång tillbaka bollen för att kunna göra ett nytt försök.

Bollen var under större delen av matchen i blåsvart ägo, men när hemmalaget väl fick tag i den gick det fort framåt. AFC hotade ständigt i kontringsspelet och gav inte Sirius något större utrymme för misstag. Under den första halvleken lyckades man dock hantera detta väl, Lukas Jonsson jobbade långt ut från sitt mål och avstyrde på så sätt en hel del av de längre bollarna, samtidigt som Patrick Hopkins och Oscar Pehrsson i mittförsvaret i vanlig ordning var starka en-mot-en.

Det blev ett par nästan-chanser för hemmalaget, bland annat då Chidi Omeje kom in i straffområdet och gick på vad som kunde fungerat både som avslut och inspel, men som vid den bortre stolpen kunde täckas undan av Patrick Hopkins framför ögonen på framrusande AFC-spelare.

Men allra närmast ett mål i den första halvleken var Sirius. Dragan Kapcevic fick en alldeles för dålig första touch när han blev frispelad och tappade bollen till den utrusande målvakten, men när Ian Sirelius dök fram på ett inlägg var det desto närmare. Samtidigt som han kastade sig fram för att nicka in bollen kom AFC-målvakten Joshua Wicks utrusande från motsatt håll, och även om det var Sirelius som vann duellen och fick bollen förbi målvakten hade denne stört bollbanan tillräckligt för att få bollen att stanna till någon meter framför mållinjen.

Matchbilden i den andra halvleken var till större delen mycket lik den första, och även här skapade Sirius en riktigt het målchans när Moses Ogbu trasslade sig förbi sin försvarare och fick fritt skottläge från straffområdeslinjen. Avslutet med vänsterfoten såg ut att vara välplacerat ut mot målvaktens högra stolpen, men inte bättre än att Wicks kunde sträcka ut och stå för en bra räddning som höll kvar hemmalaget i matchen.

Istället var det en av AFC:s många kontringar som till slut skulle ge utdelning. Omar Eddhari fick i matchens 69:e minut bollen ute på vänsterkanten, tog sig kanske lite väl lätt in i straffområdet efter ett par läckra finter och mosade med en snabb tåpaj in bollen förbi Lukas Jonsson intill den första stolpen.

– Det är svagt försvarsarbete på den kontringen, vi går bort oss, och sen har vi inte riktigt skickligheten och marginalerna för att göra mål. Vi har ändå en hel del bra målchanser, konstaterar Kim Bergstrand efter vad som till slut blev en 1-0-förlust.

Efter målet var det mer än någonsin fokus på försvarsspelet för hemmalagets del, och Sirius försökte förstås att kasta fram allt man hade under slutminuterna. Riktigt farligt blev det egentligen bara en gång, men då gick bollen också ända in i mål. Efter att Johan Andersson forcerat in ett inlägg i nät firade stora delar av Siriuslägret vad som först verkade vara en kvittering, men som till slut bara skulle utmynna i en frispark för hemmalaget, ett domslut som många blåsvarta hade synpunkter på. Bollen tog förvisso på Johan Anderssons hand på vägen in i mål, men det var först efter att han fått en ordentlig tryckare i ryggen när bollen närmade sig.

– Vi skulle kanske haft en straff där, precis som vi skulle ha haft en mot GAIS. Det är tufft. Men vi har fortfarande den bästa positionen av alla lag, och vi bjöd inte på den här matchen, vi gjorde det helt okej.  Det är en jämn match som luktar kryss, tycker jag. Det är ingen stor fotbollsmatch, men mycket kamp och ganska bra intensitet. Det känns som att det är vi som för den. Men det är bara att ta nya tag, säger Kim Bergstrand.

Serieledningen är även fortsatt i Sirius ägo, och nya tag blir det på måndag då Åtvidabergs FF kommer på besök till Uppsala när nu bara tre hemmamatcher återstår den här säsongen. Vi ses på Studan!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch