Förlust efter jämn match utan spets

01082021_1627813224.jpeg

Sirius damer fick inte riktigt offensiven att stämma när man föll med 0-2 (0-1) hemma mot Hovås Billdal i årets näst sista hemmamatch.

Matchen mot Hovås Billdal såg på förhand ut att bli en jämn historia, och så inleddes den också. Matchinledningen var relativt öppen, med ett spel som böljade fram och tillbaka och båda lagen försökte såra varandra snabbt i djupled. Inget av lagen kom inledningsvis till några riktigt vassa lägen, men satte varandras försvar på prov med en del insticksförsök och skott från distans.

Sirius kom inledningsvis till inläggslägen och var närmast att hot på en hörna där Caroline Lundberg nickade utanför, men fick inte riktigt igång sitt spel i sista tredjedelen. Bortalaget hade heller inte hotat riktigt ordentligt under den första kvarten, innan Sara Fredborg i matchminut 17 fick bollen vid straffområdeskanten. Det blev en snabb vändning och skott, och inget dåligt sådant. Bollen gick spikrakt upp i det bortre krysset, otagbart för Emma Holmgren, och Hovås Billdal hade satt sig i förarsätet.

Målet gjorde inte saken lättare för Sirius, som inte fick igång något vidare anfallsspel heller under fortsättningen av halvleken, och inte riktigt var där i alla situationer, förlorade dueller och blev nedtryckta i kortare perioder. Den återvändande 4-4-2-uppställningen övergavs snart för en återgång till 4-3-3, och de allra farligaste chanserna uteblev snart även för bortalaget, som dock fortsatt var det lag som kändes klart farligast runt offensivt straffområde. När de väl tog sig dit. Den första halvlekens andra halva var en ganska tillknäppt historia, med många dueller på mittplan och förlupna djupledsbollar.

Sirius kom ut piggare i den andra halvleken och fick för första gången en period av någorlunda sammanhängande tryck mot Hovås Billdals mål. Även om den ebbade ut efter de första fem minuterna fortsatte Sirius att se vassare ut, utan att riktigt komma till läge. Matchen somnade in lite efterhand, och målchanserna fortsatte att vara lätträknade åt båda håll, men i takt med att slutsignalen närmade sig lyckades Sirius flytta upp spelet mer och mer igen. Ett kvitteringsmål såg ut att börja närma sig, det blev farligt efter ett antal olika inläggssituationer och Sirius fortsatte att fylla på med ytterbackar och allt, men fick inte riktigt till det.

Istället avgjordes matchen av en tilltrasslad situation i vardera straffområde. Först var det i bortalagets straffområde, där Siriuslägret ville ha det till såväl straff som hemåtspel till målvakt, men inte fick något av det. Kort därefter kom nästa tilltrasslade situation, den gången i Sirius straffområde, där bortalaget fick den straff som Sirius inte fått. Straffen satt otagbart högt uppe i Emma Holmgrens högra hörn och avgjorde en match där Sirius aldrig riktigt hittade rätt.
– Jag vill betona att vi inte förlorar matchen på grund av domarens misstag, vi gör en på tok för svag första halvlek för att kunna vinna, och spelar desto bättre i andra, men hennes bedömningar blir helt avgörande när vi ligger på för 1-1. Blåser hon inte där kan hon inte blåsa för det som händer i vårt straffområde sedan. Bedömningsnivån var väldigt olika. Men vårt spel var inte alls i nivå med vad vi ville, och det är därför vi inte får med oss några poäng, säger Olof Unogård, och fortsätter:
– Dels uppträder de lite annorlunda mot vad vi hade trott, söker mycket mer bollar centralt, vilket gav oss rätt mycket problem, så vi gick tillbaka till 4-3-3 ganska snabbt och tyckte att vi fick bättre koll på dem då. Sedan tycker jag inte alls att vi gjorde som vi sade med våra uppspel, där mittbackarna skulle ta ett större ansvar, utan vi hamnade mycket i 1 mot 1-situationer med ytterbackar mot deras ytterforwards. Där har vi haft problem tidigare, och det hade vi även idag.

Den andra halvleken var Siriustränaren mer nöjd med, även om det inte räckte hela vägen.
– Det tycker jag blev bättre i andra halvlek, vi skapar ett betydligt större tryck mot deras mål i andra, så det är synd att vi inte lyckas göra det från start, då hade den här matchen kunnat sluta annorlunda. Intentionerna är bättre idag, jag tycker spelet går åt rätt håll. Men det är ju det alla lag brottas med, att ta sig in i sista tredjedelen eller bakom backlinjen är det som är svårast i fotboll. Så där gäller det att ha tålamod så får vi hoppas att de kommer i de två sista matcherna.

>> Matchhändelser

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch