Fokus på: Petter Österberg

Petter Österberg har till året fått en mer ?fast? position i laget och även idag spelade han mer släpande, centralt bakom Alagie Sosseh. En roll jag personligen tycker han har klarat mycket bra under året. Framförallt har han slitit och löpt mycket och hårt. Så även idag. Under den första halvleken mot kvällens motstånd Hammarby TFF var han den som vågade sticka upp och ta djupledslöpningar. Dock fick han inte bollen varje gång. Men löpviljan var alltid där.I andra halvleken blev det inte lika många djupledslöpningar, men han hann med att bjuda hemmapubliken på en liten ?delikatess? då han var stor regissör i det tredje och avslutande målet. Han började först med att bryta Hammarbys kontringsförsök. Avancerade några meter framåt och chippade snyggt fram bollen till Sunday Bale som nickade in bollen i öppet mål. Siriusfotboll.se mötte upp Österberg innan han var på väg in i omklädningsrummet.Grattis till segern, hur tyckte du att det kändes idag?- Tackar, det kändes bra idag, vi började i rätt ände. Vi spelade tajt försvarsspel och jobbade hårt och då vet vi att chanserna kommer efterhand och idag satte vi dit dem. Vi var inte lika naiva idag som senast hemma. Vi backar hem med laget och låter dem ha lite boll också vilket gör att vi kan kontra lite. Vi behöver inte föra bollen under hela matcherna.Vad tycker du om din egen insats under kvällen?- Den var väl okej. Jag sprang väldigt mycket idag utan att ha så mycket boll kändes det som. Men det gör jag gärna om vi vinner med 3-0.Vad säger du om din framspelning till det sista målet?- Nej jag såg att det var två stycken där inne så jag tyckte att jag kunde skoja till det lite. En sådan passning slår jag kanske inte om det är i samma minut och ställning är 0-0. Men det gick vägen idag.Du har ju varit i Sirius några år nu, vad tycker du skiljer årets trupp från tidigare år?- Dels tycker jag vi har en bredare trupp i år än förra året. Men framförallt är det så att vi har kommer längre framåt. Vi jobbar ju liksom i en process efter vår idé och det är ju det som vi jobbar med varje dag och vi kommer längre in i den hela tiden.Nu är det viktig bortamatch som väntar mot Umeå. Vad tar ni med er från den här matchen?- Framförallt det vi gör bra idag i försvarsspelet. Vi håller ju inte nollan av en slump utan det är saker vi gör bra. Vi gjorde rätt saker idag och det måste vi ju fortsätta med. Så länge vi håller nollan så kommer vi att göra mål framåt.Avslutningsvis, hur mycket tid tror du att du hade med bollen idag?- Ja, det var inte så mycket idag tror jag. Kanske 28 sekunder?Matchstatistik Petter Österberg mot Hammarby TFFAvslut: 2Avslut på mål: 1Passningar rätt: 28Passningar fel: 5Vunnet på marken: 8Förlorat på marken: 4Vunnet i luften: 3Förlorat i luften: 0Frisparkar för: 3Frisparkar mot: 3Gula kort: 1Offside: 3Tid med boll: 32 sekunderGustav Kullander