Flera steg framåt

01082021_1627804570.jpeg

Kim Skoglund, Ante Eriksson och Ante Björkebaum har alla ägnat vintern åt att träna upp sig efter skador. Under träningslägret i förra veckan tog alla tre varsitt steg framåt.

Veckan i turkiska Antalya inleddes i regn med inställda träningar och flyttad match som följd, men en vecka i (relativ) värme och på fina gräsplaner har ändå gjort blåsvart gott när man nu är tillbaka på Lötens konstgräs. En kort ledighet måndag-tisdag följs nu upp av träning onsdag-fredag inför cuppremiären borta mot Elfsborg på lördag.
– Vi hade lite otur med vädret i början av veckan i Turkiet men i övrigt var det hur bra som helst, jättefina planer och jättebra hotell. Träningarna blev bättre och bättre under veckan och jag tycker vi gör en hyfsad match, vi gör jättebra första 30 minuter och sen en lite sämre avslutning, men överlag såg det bra ut, sammanfattar Kim Skoglund, som under lägret inte deltog i matchen men däremot tog det sista steget in i full träning efter sin långa skadefrånvaro, och känner att han är aktuell för match på lördag.
– Ja, jag tror det. Jag har kört för fullt nu under lägret, var med på alla träningar. Känslan är bra och jag kommer in mer och mer i tempot. Sen är det såklart tufft att gå in direkt mot Elfsborg, men förhoppningsvis kan jag vara med i truppen i alla fall och komma in i laget igen, det vore kul efter att ha varit borta nu i drygt fyra månader.

En annan som tog ett steg framåt under lägret var Andreas ”Ante” Eriksson, som spelade första halvlek i 1-0-segern mot slovakiska MFK Zemplín Michalovce, hans första 45 minuter för året.
– Det var skönt att vara tillbaks, men jag känner mig rostig och lite tung, jag har inte riktigt flåset och explosiviteten än. Men det är tur att det är ett tag kvar till serien börjar i alla fall. Match är ju väldigt annorlunda mot träning, och jag känner att det finns lite att jobba på. Jag krigar på, till säsongsstart ska det vara bra, säger han bestämt, och fortsätter:
– Löpningarna och sådär var jag hyfsat nöjd med, jag hade bra tajming och kom till en del lägen, men sen märker man när man väl blir trött då tappar man lite i beslutsfattning, och är lite seg i passningarna där man hade kunnat sätta upp folk i frilägen, det blir inte riktigt 100%. Det var skönt att vara igång, men inte en jättebra match för min del.

Även Ante Björkebaum tar steg framåt i träningen, men tar det efter fjolårets något tidiga matchdebut, med en andra korsbandsskada som följd, i ett betydligt lugnare tempo.
– Jag smyger in mer och mer i spel just nu, för att kunna gå för fullt i mars. Sedan ska jag träna fullt i två månader och kunna spela match i maj, så det är inte så långt kvar. Nu har jag fått känna på lite possessionspel och det kändes helt okej, över förväntan. Även på lägret fick jag börja gå in i lite såna grejer. Det känns som att det har varit ganska lång tid med väldigt lika grejer, man har sprungit på sidan och varit med på uppvärmningar, men nu känns det som att man närmar sig mer och mer, säger Ante, vars fysiska status är god.
– Nu har det ändå gått över 9 månader sedan jag opererade mig, så hade det inte känts bra nu så hade jag varit bekymrad. Man har ju lagt ned ganska mycket tid på det här. Nu känns det bara kul att komma igång med full träning, och i och med förra gången när jag inte hade is i magen och höll ut längre så känns det ändå ganska bra, jag tror jag kommer vara ganska lugn med att vänta ett tag till även om jag skulle känna mig redo. Nu vet jag att jag ska ha två månaders träning innan jag går in, förra gången var det lite mer ”nu känns det bra” och så hoppade jag in.

Lördagens match mot Elfsborg blir alltså nästa utmaning för Blåsvart, och Kim Skoglund är optimistisk inför mötet med det ständiga allsvenska topplaget.
– Det är klart det blir svårt, de är ett av de bästa lagen i Sverige och är jättebra på sitt konstgräs. Men vi vet vad vi kan, vi är oftast bra mot bättre lag, gör våran grej och tror på vårat spel, och det kommer vi att göra på lördag också. Vi har slagit dem tidigare och vi har rätt hyfsade i semifinalen i fjol också, även om det blev 4-1 till slut.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch