Filip Olsson klar för Sirius Fotboll

Text_spelarpresentation_FO_v5

Sirius Fotboll är överens med Landskrona BoIS om en övergång av den 22-åriga mittfältaren Filip Olsson. Filip ansluter till Sirius när försäsongen 2022 inleds. Avtalet sträcker sig över säsongen 2025.

Filip Olsson har spelat för Landskrona BoIS sedan säsongen 2019. En klubb som också har gett Filip en stor del av hans fotbollsuppfostran, även om han representerat Malmö FF och moderklubben Kävlinge GIF på ungdoms- och juniornivå. Stegen in till seniorfotbollen gick via Eslövs BK i division 3. Där spenderade Filip två säsonger innan han, inför säsongen 2019, skrev på för Landskrona BoIS.

Sedan dess har Filip utgjort en bärande del i laget som tog steget upp i Superettan inför säsongen 2021. Filip gjorde bland annat det avgörande målet på Studenternas i samband med den sista kvalmatchen hösten 2020 mot Dalkurd. Säsongen 2020 spelade Filip 28 matcher i Ettan Södra och noterades för åtta mål från sin mittfältsposition. Under första säsongen i Superettan noterades Filip för fyra mål på 21 spelade matcher.

Nu står det klart att Filips fotbollskärriär fortsätter i Sirius. Han ansluter till Blåsvart så fort försäsongen 2022 inleds.

Filip Olsson, välkommen till Sirius. Vad var det som lockade med just Sirius och Uppsala?
– Jag har kollat på Sirius hela säsongen – redan innan det började bli någon sorts av intresse, och jag har tyckt att Sirius spelar väldigt bra fotboll. Speciellt nu mot slutet, och här hemma på Studenternas i Uppsala, så tycker jag att man har spelat väldigt bra fotboll och det är väl det som har lockat mest.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare
– Som fotbollsspelare är jag väldigt offensiv av mig. Jag driver gärna bollen framåt, och tar några avslut och försöker göra min gubbe på mittfältet. Kanske inte på det mest tekniska sättet, men med lite fart och speed.

Vad kan alla Siriussupportrar förvänta sig av dig?
– Några mål förhoppningsvis, och sedan ett väldigt hårt jobb. Så får vi se om att jag kan fira med några av supportrarna där ute på läktarna sedan också.

Sportchef Ola Andersson:
– Vi har haft ögonen på Filip sedan vi upptäckte Patrick. I år har han bevisat att han är en av de mest intressanta mittfältarna i Superettan. Jag anser att det är ett bra läge att komma till Sirius för Filip just nu, han har mognaden och åldern för att ta klivet upp till Allsvenskan. Filip är en mittfältare med ett bra passningsspel, ett fint driv i steget och han har dessutom ett bra skott.

Fakta Filip Olsson:
Position
: Forward
Ålder: 22 (född 1999)
Moderklubb: Kävlinge GIF.
Tidigare klubbar: Kävlinge GIF, Malmö FF, Eslövs BK, Landskrona BoIS.

Klicka här för att läsa mer detaljerad en mer detaljerad spelarinformation om Filip Olsson på svenskfotboll.se

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch