Filip Majchrowicz klar för Sirius Fotboll

FM01_hemsidan kopiera

Sirius Fotboll är överens med den polska klubben Radomiak Radom om ett lån över resten av säsongen av den 23-åriga målvakten Filip Majchrowicz. Filip ansluter per omgående till Sirius. Avtalet sträcker sig över säsongen 2023 och innefattar även en möjlighet till förlängning och köpoption.

Filip kom till Radomiak Radom inför säsongen 2021/2022 då laget var nykomlingar i den polska förstadivisionen. Under den säsongen noterades Filip för 33 ligamatcher och 9 hållna nollor. Säsongen därefter startade Filip upp i Radomiaks verksamhet men blev sedan utlånad till det cypriotiska laget Pafos FC. Inför ligastarten 2023/2024 var Filip tillbaka hos Radomiaks Radom, men det står nu klart att hans fotbollskarriär fortsätter i Allsvenskan och Sirius. Filip ansluter omedelbart till Blåsvart.

Låneavtalet sträcker sig över säsongen 2023 och innefattar även en möjlighet till förlängning och köpoption.

Filip Majchrowicz, välkommen till Sirius. Beskriv känslorna just nu.
– Jag är väldigt glad över att komma till Sirius. Jag hoppas att vi kan göra det bra här i slutet av säsongen och uppnå våra mål tillsammans.

Vad var det som lockade med Allsvenskan och Sirius?
– Chansen att få spela i en bra liga lockade mig, och samtidigt känns det inspirerande att få att testa en ny miljö.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
 – Jag skulle säga att jag är energisk, jag vågar ta plats och jag pratar mycket på planen. Jag skulle även säga att jag gör allt för att vinna.

Jonathan Ederström, scout- och rekryteringsansvarig:
–Sedan en dryg vecka tillbaka har vi haft ett arbete igång med att stärka upp på målvaktspositionen. Precis som i rekryteringen av Jakob så har Karim varit en viktig pusselbit i själva scoutingprocessen och att valet föll på Filip känns spännande. Han har hunnit med mycket för att vara 23 år gammal och med sina 40 matcher i Ekstraklasa så stärker vi upp kortsiktigt och ökar konkurrensen under hösten, samtidigt som vi också har möjlighet att göra övergången permanent i vinter.

Fakta Filip Majchrowicz:
Position
: Målvakt.
Ålder: 23 (född 2000).
Tidigare klubbar: Cracovia, Resovia (lån), Cracovia II, Radomiak Radom, Pafos (lån).

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch