Förlust för Sirius F17 i måste-matchen

Matchen spelades i hällregn på en svampig gräsplan där spelarna hade problem att få fäste och där planen blev allt ojämnare ju längre matchen pågick. Ändå presterades en fantastisk fotboll av bägge lagen och speciellt av hemmalaget. Redan efter 1.40 tog Sirius ledningen sedan Aisha Faiqi och Caroline Lundberg gemensamt lyckades återerövra en förlorad boll i högerhörnet på offensiv planhalva. Caroline snappade upp bollen och spelade snett inåt bakåt till en inlöpandes Sanna Öhlund som distinkt tryckte in ledningsmålet. Omedelbart efter sprang sig Caroline helt fri men Tove Enblom i DIF-målet lyckades parera avslutet till en hörna. Filippa Angeldahl tog hand om hörnan (som var lika väl avvägd som alla säkert 25-30 hörnor hon slog under matchen) mitt på pannan på Sanna Öhlund som fick fin träff men bollen passerade alldeles utanför målställningen. Sirius fortsatte sin anstormning mot DIF-målet och känslan var egentligen inte om utan när 2-0 målet skulle komma. Istället blev det en chock för hemmalaget i 12:e minuten då Ammy Vallin som bollförare, olyckligt halkade omkull i blötan och gav DIF:s Olga Langensköld fritt fram mot mål. Istället för att skjuta i friläget så smekte Olga fram bollen till Madelene Stegius som bara hade att rulla in kvitteringen i öppet mål. Kvitteringen gav DIF energi, hemmalaget tappade lite av intiativet och matchbilden jämnades ut. I den 25:e minuten tog DIF ledningen efter en snabb omställning. Madelene Stegius fick bollen och utmanade IKS backlinje men var väldigt ensam. Med god speluppfattning upptäckte hon dock att Lina Lundqvist i hemmamålet stod lång ute och chansade på ett skott ifrån 30 meter som dalade in över Lina. I den 32:a minuten hade DIF ytterligare ett jätteläge men denna gång så Jätteräddar Lina avslutet från nära håll.IKS reste sig den sista kvarten av halvleken och började så smått att hitta tillbaks till sitt vägvinnande passningsspel igen. Men närmare en kvittering än ett par tunga distansskott på Enblom från Filippa Angeldahl kom inte hemmalaget innan halvtidsvisslan. I andra halvlek blev det i stort sett spel mot ett mål och redan 2 minuter in i halvleken så avlossade Filippa en frispark från 20-25 meter som tippades i ribban av Enblom. IKS radade upp hörnor som samtliga var lika precist slagna av Angeldahl och där i stort sett varenda en var farlig. Bollen dansade omkring alldeles framför DIF-målet men varje gång lyckades någon heroiskt kämpande rödtröja (DIF bortaställ) slå undan den innan den förpassades över mållinjen. Sirius spelade 3-4-3 under matchen sista 20 minuter men det blev inget mer mål för hemmalaget. Inte mindre än 8 klara lägen hade IKS bara i andra halvlek men en kombination av bra målvaktsspel av Tove Enblom och brist på kyla i avslutningarna gjorde att matchen slutade med seger för DIF. Gästerna spelade mycket uppoffrande i sitt försvarsspel och hade två riktigt duktiga forwards i Olga Langensköld och Madeleine Stegius som ensamma ställde till problem för Sirius med smarta löpningar och fin bollkontroll. Beröm naturligtvis även till målvakten Tove Enblom och försvararen Caroline Frånberg i Djurgården. I hemmalaget hoppas jag att man förstår vilken insats man faktiskt gjorde i denna match trots förlusten. Alla jobbade stenhårt i såväl försvar som anfallsspel och vilken fin fotboll som presterades mot ett av seriens bästa motstånd på en gyttjepöl som planen blev eftersom. Alla i hemmalaget förtjänar beröm men en spelare var magisk. Fältherre (säger man så i damfotboll?), grovjobbare, finlirare, framspelare och avslutare. Så kan man summera Filippa Angeldahl i denna match och undrar om det någonsin går att få hennes matchställ rent igen? IK Sirius gratulerar Djurgårdens IF och Umeå IK till SM-slutspelet för F17 och är samtidigt väldigt stolta över den fotboll som vårt F17-lag spelar.