Fanny Andersson till norska toppklubben Kolbotn IL

01082021_1627807350.jpeg

När norska Kolbotn IL hörde av sig gick det snabbt. En längre närd dröm blev verklighet för Fanny Andersson när ett lag i Norges högsta serie hörde av sig. Redan i morgon reser Fanny till den lilla orten Kolbotn en dryg mil söder om Oslo för att påbörja sin till en början tvååriga sejour i klubben.

Kolbotn IL har de senaste 18 åren spelat i den norska högstadivisionen Toppserien och där har man sedan är 2000 skördat imponerande tre guld, tre silver och fyra bronsmedaljer. Dessutom är klubben ett av blott två norska lag som nått semifinal i Champions League. I årets serie ligger laget just nu på en sjätteplats men i den täta serien är det bara tre poäng upp till andraplatsen.

– Jag känner att det är rätt utmaning för mig, säger en nöjd Fanny Andersson. Kolbotn är en toppklubb i Norge, med bra verksamhet och där det finns många landslagsspelare.

Damernas sportchef Mats Wolgers berättar att det gått undan ordentligt i diskussionerna med Kolbotn.

– Kolbotn hörde av sig för en dryg vecka sedan så det har gått snabbt, berättar Mats. Sirius har inte haft några andra ambitioner än  släppa iväg Fanny då hon varit väldigt entusiastisk och peppad på att ta steget till en förstaliga och ett klassiskt klubblag med ambitioner.

Från sin mittfältsposition har Fanny – Sirius Dams mest landslagsmeriterade spelare – under hela sin tid i klubben utgjort en viktig kugge i klubbens framgångssaga.

– Jag är jättenöjd med mina år i Sirius, säger Fanny. Jag har lärt mig massor och tagit steget från junior till senior. Tack vare spel i Sirius har jag också fått representera landslaget så pass mycket som jag gjort.

Det är ingen tvekan om att det är ett avbräck för Sirius när hon nu tar det första steget i sin internationella karriär men samtidigt uttrycker Mats Wolgers sin stolthet.

– Självklart så är det tråkigt att tappa en startspelare mitt under säsongen men samtidigt smickrande att vi kan utveckla spelare i Uppsala som kan gå vidare till nästa nivå. Det blir en härlig utmaning för Fanny med spel i ett nytt land och vi önskar henne stort lycka till!

Foton: Björn Pettersson

Kolbotn Idrettslag bildades 1915 och firar därmed hundraårsjubileum i år. Föreningen har närmare 4 000 medlemmar och en bred verksamhet med amerikansk fotboll (2012), basket (1996), brottning (1925), fotboll herrar (1916), fotboll damer (1985), handikappidrott (1984), handboll (1940), orientering (1928), snowboard (2010), simning (1975), triathlon (2015), rytmisk gymnastik (1933) och volleyboll (1985).

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch