Fanny Andersson med i Sveriges segermatch mot Finland

Från start i det svenska laget fanns Fanny Andersson. Hon spelade hela matchen och var med och bidrog till att Sverige utan större bekymmer kunde avstyra det första motståndet i EM-kval 2, Finland. Sverige tog ledningen i matchminut 28 tio minuter senare ledde Sverige med 2-0 och resultatet stod sig in i halvlek två. Sverige kontrollerade matchen igenom men släppte till 2-1 i början på andra halvlek, strax därefter utökade Linda Hallin (KIF Örebro) för Sverige till 3-1. Med endast fyra minuter kvar lyckades Finskorna åter reducera till 3-2 men Sverige höll matchen ut och inkasserade därmed tre poäng. Med i Sveriges trupp finns också Maja Andersson, som satt på bänken under torsdagens match. Fanny Andersson är nöjd efter matchen och speciellt med lagets insats;- Det var riktigt skönt att ta tre poäng, det var viktigt att få en bra start och det tycker jag vi fick.Finland reducerade till 3-2 med tio minuter kvar och pressade på hårt för en kvittering. Det gjorde matchen lite väl spännande. Eller är det bara vi som tycker det?- Vi gjorde en väldigt bra första halvlek men i den andra bjöd vi in finskorna i matchen, det var lite väl spännande framåt slutet. Vi gjorde en riktig kämparinsats och lyckades vinna. Segern innebär att morgondagens match mot Danmark kan avgöra vilka som vinner gruppen. Har ni bra koll på motståndarna?- Vi har mött Danmark tre gånger förut, senast för ett år sedan. Dessutom finns det ledare som kollar upp motståndet, vi kommer vara så förberedda som går imorgon. EM-kvalet spelas i Danmark  och även värdnationen lyckades vinna sin första match 2-1 mot Holland. Sverige möter imorgon just Danmark för att sedan avsluta mot Holland. Då endast gruppsegraren går vidare till slutspel så blir alltså Sveriges nästa match extra viktig i jakten på gruppsegern.