Faiqi och Nygren skriver A-lagskontrakt

  • App
01082021_1627855153.jpeg

På måndagen stod det klart att Sherko Faiqi och Linus Nygren båda skrivit på A-lagskontrakt med Sirius. Efter att ha tränat med A-laget till och från under året blir de båda akademispelarna nu en permanent del av A-truppen säsongen 2018.

Den 18-årige yttern Sherko Faiqi fick göra allsvensk debut när han hoppade in i slutskedet av bortamatchen mot AFC Eskilstuna i den sista omgången. Nu har han skrivit på ett fyraårskontrakt med Blåsvart. Den 19-årige försvararen Linus Nygren debuterade i seniorsammanhang genom att spela 90 minuter i cupmatchen mot Carlstad United i augusti. Hans avtal sträcker sig över de tre närmaste säsongerna.

– De har båda varit med i träning under ganska lång tid till och från, och har gjort det bra och klarat av att hävda sig i den här miljön. Det stämmer bra med vår strategi att satsa på de unga spelare som visar att de är tillräckligt bra. Vi tror att de ska kunna vara med och bidra och ta nästa steg här, säger Thomas Lagerlöf.

Nygren och Faiqi kom båda till Sirius akademi från Sunnersta AIF 2013. De har också båda figurerat i olika ungdomslandslag. Nu ska de försöka ta nästa steg. Linus Nygren har tränat flitigt med A-laget under hösten och ser fram emot sin nya utmaning.

– Det är jättekul, jag har varit i Sirius länge och det är ett mål man har haft. Jag tycker jag har tagit chansen under hösten, och att jag kan utvecklas ännu mer, säger Linus Nygren.

Sherko Faiqi har efter en lite strulig säsong med skador fått vara med på allvar igen under slutet av hösten, och fick mycket beröm av tränarna efter sitt inhopp i säsongsavslutningen.

– Jag hade lite motgångar men har utvecklats väldigt mycket under hösten, så det är bara att fortsätta. Det känns väldigt bra, det är det här man har strävat efter, säger Sherko Faiqi.

Foto: Björn Pettersson

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch