F19-Seger i hemmapremiären

Sirius tog tag i matchen direkt från avspark och släppte sedan aldrig ifrån sig initiativet. Med fina kombinationer tog man sig fram och när Sundsvall lyckades få tag på bollen så gavs dem ingen tid att få igång något organiserat spel. Trots markant spelövertag och mängder med bra målchanser så hade Sirius förtvivlat svårt att få bollen i nät. En kombination av imponerande målvaktsspel av Moa Altin-Elving i Sundsvall och mindre bra avslut från hemmalaget gjorde att målen uteblev. Ledningsmål av CarroI den 24:e minuten lyckades äntligen Caroline Lundberg att spräcka nollan när hon helt fri kunde placera in bollen vid vänstra stolpen. Förarbetet stod Elin Åkerman och Fia Hage för där den sistnämnda mycket fint serverade Caroline friläget. Någon ketchupeffekt av ledningsmålet blev det emellertid inte. Sirius fortsatte att spela riktigt fin fotboll men på den sista tredjedelen ville det sig inte. Istället kunde bortalaget i slutet av halvleken bjuda på en kalldusch när de utnyttjar ett missförstånd i Sirius backlinje och avslutar kliniskt med ett hårt skott förbi en chanslös Lina Lundqvist. 1-1 i paus kändes väl inte helt logiskt med tanke på spelfördelning och antal chanser men det är det som är tjusningen med fotboll. Man får inte poäng för hur vackert man spelar utan det är målen som räknas och i det avseendet hade Sundsvall varit hundraprocentiga. Liknande mönsterMatchbilden var sig lik även i andra halvlek men redan fem minuter i i halvleken kunde Sirius återta ledningen. Ida Norström Norström tog sig fram på sin västerkant och slog ett väl avvägt inlägg som Caroline Lundberg mötte perfekt med pannan till 2-1. Sirius fortsatte forceringen men Sundsvall hade åtminstone en bra omställning som hade kunnat resultera i kvittering då bollen dansade farligt nära Linas mål men kunde spelas undan framför en anstormande Sundsvallsspelare. I den 75:e minuten spikade Caroline igen matchen och fullbordade sitt hattrick. En skarvnick från Pernilla Andersson friställde Caroline som inte gjorde något misstag utan fastställde slutresultatet. I Sirius imponerades man av aggressiviteten i försvarsspelet och det kontrollerade passningsspelet i uppbyggnadsfasen. Däremot fanns det mer att önska i de avgörande lägena där både framspelningar och avslut behöver slipas till. Alla spelare förtjänar överbetyg men det var extra roligt att se Georgina Giddings som ytterback. Hon hade matchen igenom fina uppspel med sin känsliga vänsterfot. Caroline Lundberg bör också få ett extra omnämnande då hon gjorde 3 mål, var väldigt löpvillig och väldigt delaktig i spelet.Segern innebär att sirius inlett spelet i F19-serien med två raka segrar.Nästa match i serien är den 2 maj då AIK kommer på besök. Även den matchen spelas på Årsta KG. Ett stort tack till Vaksala SK som hjälpte till med matcharrangemanget på ett alldeles lysande sätt.Matchfakta:Sirius F19-Sundsvalls DFF 3-1 (1-1)Målen, Sirius: Caroline Lundberg 3.Publik: 178 Domare: Arash BornaSå här spelade Sirius: Lina Lundqvist – Ammy Wallin-Elvira Sjöberg-Malin Winberg (60)-Georgina Giddings – Isabelle Lide (46)-Fia Hage (76)-Nathalie Nordelind-Ida Norström – Caroline Lundberg-Elin Åkerman (68)Ersättare: Moa Karlström (46), Viktoria Andersson (60), Pernilla Andersson (68), Sofia Stamfeldt-Jonsson (76).NNNNN