F17 till sommarvila i serieledning

Mötet med Gustafs hade stora likheter med lördagens bortamatch mot Piteå. Spelmässigt var det lite trögt de första 45 minuterna. Stundtals saknades den rätta balansen i press- och understödsspelet samt så var inte aggresiviteten på topp.Men trots allt kunde Sirius gå till en halvtidsvila med 3-2 efter tre mål av Elin Åkerman.Elin inledde målskyttet i matcvhminut 1. Tvåan kom i den 12:e minuten och det tredje målet som innebar 3-2 kom i matchminut 38. Trean var ett smart fotbollsmål där Elin uppfattade att Gustafs målvakt var helt felplacerad vid en frispark. Detta utnyttjade Elin och lyfte bollen över henne och in i mål.– I den situationen visar Elin att hon är klok och har en bra speluppfattning, säger Siriustränaren Kalle Fremdling.Efter ett litet snack i halvtid så kunde Sirius ta över spelet totalt i andra halvlek. Fart, rörelse och aktivitet kombinerades med ett stundtals effektivt passningsspel i offensiven. Defensivt var det tätt och stabilt och det kraftfulla dalalaget skapade knappt en målchans i andra halvlek.I minut 48 gav Stina Holtari Sirius ledningen med 4-2 sedan hon nickat in en hörna.I minut 70 satte Ammy Wallin 5-2. Målet kom efter en hörna där Ammy, enligt den taktiska dispostionen, dök upp vid den bortre stolpen och tryckte in bollen. Mål nummer sex bombade Ingrid ”Pearce” Wixner in i den 70:e minuten med ett stenhårt skott från straffområdeslinjen.I minut 86 avslutade Stina Melin målskyttet. Högerbacken Stina Melin deltog matchen igenom flitigt i det offensiva spelet. Målet var frukten av en av hennes offensiva raider. Stina tog upp bollen på mittplan och från 30 meter fick hon kanonträff och bollen letade sig in mål bakom en chanslös målvakt. Snyggt är bara förnamnet – mycket snyggt är rätt ord.Onsdagens match var lagets sista innan sommarvilan. Segern innebär att laget ligger topp två inför höststarten. Nästa match för laget är 3 augusti då man möter Kvarnsveden. Även den matchen spelas i Tärnsjö som är hemmaplan för Pernilla och Viktoria Andersson från Tärnsjö IF som regelbundet spelar med Sirius F17.Matchfakta:Sirius-Gustafs 7-2 (3-2)Målen, Sirius: Elin Åkerman 3, Stina Melin, Ingrid Wixner, Stina Holtari, Ammy WallinPublik: 110Domare: Johan RichtSå här spelade Sirius:Lina Lundqvist – Stina Melin, Stina Holtari, Lisa Wikner, Bea Stenmark – Ammy Wallin, Lisa Meyer, Aisha Faiqi (62), Ingrid Wixner – Elin Åkerman (70), Pernilla Andersson (60)Ersättare: Viktoria Andersson (60), Elvira Sjöberg (70), Johanna Högström (62)