Eskilstuna United för svåra i dag

01082021_1627817236.jpeg

En bra genomförd första halvlek följdes av en tyngre andra när Sirius damer i dag mötte det allsvenska topplaget Eskilstuna United på bortaplan.

Eskilstuna United hade matchen igenom ett övertag men under den första halvleken stod Sirius bra upp. När man plockade åt sig bollen var spelet kreativt och de chanser som skapade var resultatet av ett gediget fotbollsarbete och kom inte till av en slump.

– Det får bli med beröm godkänd för första halvlek, säger Fredrik Bernhardsson. Vi följer matchplanen till punkt och pricka, ligger rätt i försvaret och har bra tålamod när vi vinner boll.

När domaren blåste igång andra halvlek blåste han även igång en växel till i hemmalaget. Eskilstuna steppade upp ett snäpp och Sirius fick lägga sig mer på försvar och jaga boll. Tempohöjningen gav till slut effekt för hemmalaget. Med halvtimmen kvar lirkade de in 1 – 0 och Sirius tappade luften en smula. När det sedan tio minuter senare rasslade till i nätet två gånger på en minut var matchen avgjord. Att det sedan kom ett fjärde mål på stopptid gjorde egentligen inget vare sig till eller ifrån

– Eskilstuna är ett mycket bra lag, konstaterar Fredrik Bernhardsson. Trots det kan jag nog tycka att siffrorna känns lite väl stora i förhållande till hur det såg ut på planen. Den första halvleken var väl godkänd och den andra var helt ok så jag är stolt över vår insats i dag.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch