ESK tog hem Legends Cup

Strax före klockan 11 stegade en hel drös gamla storspelare in i Fyrishovs A-hall för att göra upp om den åtråvärda titeln i Legends Cup. Några med mer liniment, trivselkilon och gråa hårstrån än andra, men de allra flesta med känslan i dojorna intakt! För titelförsvarande Sirius stod AIK för motståndet i premiärmatchen. En match  som skulle sätta sin prägel på det titelförsvarande hemmalagets hela turnering…När klockan rullat upp emot 10 minuter (matcherna spelades 1×12 min) hade man en betryggande 2-0 ledning och såg ut att ta en kassaskåpssäker premiärvinst. Men då hände något. Backparet Gary Sundgren och Krister Nordin beordrade sina anfallare, med Andreas Andersson i spetsen, att sätta full fart framåt. Något som resulterade i en kollektiv kollaps för hemmalaget á la Jörgen Brink. På bara 90 sekunder kunde AIK reducera, kvittera och ta ledningen. Man hade tillochmed bud på ett fjärde mål!Efter den sena Rockyknockouten reste sig aldrig Sirius, och drömmen om att försvara fiolårstiteln dog omgående. (Vann gjorde istället ESK. Här hittar du samtliga resultat, och lite övrig information!)Några som dock försvarade klubbens färger i Fyrishov var damlaget, som tog sig an allsvenska Djurgården under 2 x 20 min. Matchen inleddes i ett riktigt högt tempo där Sirius var överlägset piggast från start. Något som kom till uttryck redan efter 1 minut då Rebecka Möller rullade in 1-0.Det tidiga målet hindrade inte laget från att fortsätta trycka på gasen. Efter 11 spelade minuter hade Djurgården inte haft ett skott på mål, samtidigt som Sirius gjort både 2-0 (Ingrid Wixner) och 3-0 (Jenny Jansson).Även om Djurgården kunde reducera till både 3-1 och 3-2 blev det aldrig riktigt spännande. Sirius la nämligen i ytterligare en växel, och gick snabbt upp i en 5-2 ledning efter mål av Ingrid Wixner och Caroline Lundberg. Med 5-2 i ryggen gjorde man därefter lite som man ville och segern kunde enkelt plockas med hem, trots lite slarv som ledde till 5-3.