En poäng mot AIK

Matchen slutade 3-3 sedan gästerna gjort två mål de sista åtta minuterna av matchen. – – Lite surt kanske att bara få oavgjort. Men spelmässigt gör vi en lysande match, menar Siriustränaren Kalle Fremdling.Spelmässigt hade det unga Siriuslaget ett rejält grepp om spelet under stora delar av matchen. Många gånger tog sig Sirius fram till bra lägen med ett snabbt kombinationsspel. Målet som gav 1-0 var frukten av lysande passningsspel och rörelse där bollen gick på ett snöre fram till Elin Åkerman. Fri med målvakten rullade Elin 1-0 efter 20 minuters spel.Efter 33 minuters spel kvitterade AIK efter en hörna.Tidigt i andra halvlek gjorde Sirius 2-1 sedan Filippa Angeldahl tagit sig runt på vänsterkanten och lyft in bollen framför mål. Framför mål högg Elin Åkerman på bollen och kunde göra 2-1.Med en kvart kvar att spela hittade Lisa Meyer Julia Frank med en djupledsboll. Fri med AIK-målvakten kunde Julia sätta 3-1.Avslutningen blev kanske inte riktigt vad Sirius räknat då AIK både kunde reducera och sedan kvittera till 3-3.- – Självklart går man alltid för seger. Men analyserar vi den här matchen så ser vi att vi gör en lysande fotbollsmatch där tjejerna visar upp många grymt bra fotbollsprestationer, säger Kalle Fremdling.MatchfaktaSirius F17-AIK 3-3 (1-1)Målen, Sirius: Elin Åkerman 2, Julia Frank 1.Så här spelade Sirius:Lina Lundqvist – Bea Stenmark, Johanna Högström, Lisa Meyer, Märta Säfström – Fia Hage, Filippa Angeldahl, Natalie Björn, Isabelle Lide – Elin Åkerman, Julia FrankErsättare: Elvira Sjöberg, Klara molin, Lovisa Ferngren, Natalie NordelindLagledningen