En poäng i Kvarnsveden

Spelmässigt följde matchen på Ljungbergsplan i Borlänge samma mönster som de tidigare matcherna under hösten för F17:s del. Matchen präglades av ett markant spelövertag för Siriuslaget.Bra fart och rörelse gjorde att laget tog sig fram till mängder med målchanser. I mitten av den första halvleken kunde Ingrid Wixner också ge Sirius ledningen med 1-0.Förutom målet skapade Sirius en mängd målchanser – den ena öppnare och klarare än den andra. Men målen lyste med sin frånvaro.Den andra halvleken följde ett liknande mönster som den första med ett spelförande Sirius och ett Kvarnsveden som föll tillbaka och anpassade sig efter Sirius sätt att spela fotboll.Även under de sista 45 minuterna skapade Sirius ett antal målchanser som inte gav någon utdelning.– Vi spelar bra både i defensiven och offensiven och gör en väldigt bra match som ligger nivå med övriga matcher under höstsäsongen. Men i de avgörande lägena har vi inte flytet med oss. Men det är bara att fortsätta att jobba med de delarna på träningarna framöver, säger Kalle Fremdling, tränare i Sirius F17.Istället för någon mera Siriusmål kunde hemmalaget kvittera till 1-1 med åtta minuter kvar att spela.Med 13 spelade matcher ligger Sirius trea i tabellen med 27 poäng. Tvåan Umeå har 32 poäng och en match mera spelad. Ettan Djurgården har spelat 17 matcher och har 39 poäng. Noterbart är att Sirius har både Umeå och Djurgården kvar att möta.Närmast står dock Piteå på programmet som laget tar emot på söndag 15.30 på Österrängens naturgräs.Matchfakta:Kvarnsveden – Sirius 1-1 (0-1)Målet, Sirius: Ingrid WixnerSå här spelade Sirius:Lina Lundqvist – Ammy Wallin, Elvira Sjöberg (70), Stina Melin, Bea Stenmark – Sofia Nilsson, Ingrid Wixner, Aisha Faiqi (ut 75), Fia Hage – Elin Åkerman (ut 30, in 80), Rebecka MöllerErsättare: Olivia Hedman (in 30, ut 80), Viktoria Andersson (in 70), Alicia Roman-Fröjd (in 75).NNNNN