En poäng hemma mot Umeå

Målet som gav en poäng gjordes av Ammy Wallin.I minut 57 hittade Moa Karlström Ammy med en vänsterhörna vid den bortre delen av straffområdet. Ammy  fick en perfekt träff på bollen som gick i mål via ribban.Fem minuter innan kvitteringen hade Umeå tagit ledningen med 0-1.Gästerna från Västerbotten var ett bollskickligt lag som imponerade under stora delar av matchen. Framförallt under de första 30 minuterna bjöd laget på bra spel mot ett Siriuslag som hade vissa problem med positionspelet i defensiven samt brister djupledsspelet i offensiven.Spelövertaget resulterade i flera bra lägen för Umeå. Men en trygg och säker Lina Lundqvist avstyrde alla lägen.Efter vissa omdispositioner i laget och vissa taktiska förändringar blev spelet tryggare sista kvarten av första halvlek.Bland annat hade Elin Åkerman ett par bra lägen att göra mål.I andra halvlek jämnades spelet ut rejält och Siriuslaget skapade en del bra lägen. Framförallt Elin Åkerman ställde till stora problem för Umeåförsvaret med sin snabbhet.Umeå tog dock ledningen med 0-1 i minut 52. Fem minuter senare kom Ammy Wallins kvitteringsmål.Visserligen hade Umeå ett lite större bollinnehav i andra halvlek. Men Sirius hade full kontroll och låg rätt i defensiven. I mittförsvaret spelade Stina Holtari och Lisa Wikner tryggt och säkert och släppte knappt till någonting.Sirius F17 har nu spelat 6 matcher i Svenska Spel F17 Elit – flickallsvenskan. Så här långt har det blivit 11 poäng och serieledning.Nu väntar lite vila innan laget reser till Piteå 9 juni för matchMatchfakta:Siris-Umeå IK 1-1 (0-0)Målet, Sirius: Ammy WallinSå här spelade Sirius:Lina Lundqvist – Bea Sternmark, Stina Holtari, Lisa Wikner, Klara Molin – Ammy Wallin, Maja Andersson, Märta Säfström, Moa Karlström – Julia Frank, Sanna ÖlundErsättare: Emma Holmgren, Pernilla Andersson, Malin Forsner, Elin Åkerman.NNNNN