Emil Özkan klar för fem nya år i Blåsvart

EÖ_hemsidan

Emil Özkan är nu officiellt en permanent del av Sirius A-lagstrupp. Under onsdagen kom Sirius Fotboll och Emil överens om ett A-lagskontrakt som sträcker sig över säsongen 2027.

Emil Özkan har Uppsala Kurd som moderklubb, men den största delen av hans fotbollsutbildning kommer från de blåsvarta leden. Emil anslöt först till Sirius ungdom, och flyttades därefter upp till akademin där han representerat Sirius i flera årskullar. Nu står det även klart att Emil bli permanent uppflyttad till A-laget inför den kommande säsongen.

Under säsongen 2022 har Emil främst spelat matcher med Sirius U19-lag och har, förutom matchande i P19 Allsvenskan, även representerat Sirius i U21-träningsmatcher under hela säsongen. När det kommer till A-lagets matchmiljö har Emil utgjort en del av matchtrupperna vid ett flertalet tillfällen, men den allvenska debuten väntar fortfarande för honom.

Inför säsongen 2021 signerade Emil ett lärlingsavtal med Sirius, och nu står det klart att han tar nästa kliv i karriären genom det nysignerade A-lagskontraktet.

Emil Özkan, fem nya år i Sirius, beskriv känslorna.
– Det känns jättebra att få skriva på ett A-lagskontrakt och vara klar för fem nya år i Sirius. Det är det här jag strävat efter sedan jag flyttades upp till akademin.

Du har representerat A-laget i ett flertal träningsmatcher, och spelat i de flesta U21-matcherna under säsongen. Vad ser du som nästa steg i din utveckling?
– Nästa steg i min utveckling är att få spela så mycket matcher som möjligt i A-laget och göra det bra, sedan såklart också fortsätta driva min egna utveckling så att jag kan blir en så bra spelare som möjligt.

Vad har du för råd till andra akademispelare?
– Mina råd till andra akademispelare är att fortsätta träna och jobba hårt, chanserna kommer att dyka upp. Samtidigt är det viktigt att ha kul och njuta medan du spelar fotboll.

Sportchef Ola Andersson:
– Emil har jobbat hårt under många år i akademin och han har även varit med i matchtrupper i allsvenska sammanhang. Däremot har han ännu inte fått göra några allsvenska minuter på planen. Vi tycker att Emils egenskaper är intressanta och vi tror att det finns en fin potential som vi vill titta närmare på i vår A-lagsverksamhet.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch