Elias Andersson på plats på Löten

01082021_1627853365.jpeg

Sirius nyförvärv Elias Andersson anlände till Uppsala på tisdagskvällen. Onsdagen blev sedan en intensiv första dag i staden, med allt från lägenhetsvisning till dubbla träningspass på Löten medan han började bekanta sig med klubben och laget.

Efter att han avslutat vårsäsongen i Superettan med Varbergs BoIS blev det en veckas solsemester på Cypern för Elias Andersson innan han idag anslöt till Blåsvart.

– Det känns väldigt bra att vara här. Det är detta man har längtat efter sedan allt blev klart, att komma på plats, träffa alla runt omkring här och träna och verkligen få igång allt igen efter semestern, säger han.

Han känner Jakob Bergman väl sedan tidigare, efter deras tid tillsammans i det U17-landslag som tog VM-brons 2013, men hade inte hört sig för om Sirius innan han skrev på.

– Nej, jag hade inte gjort det faktiskt. Jag ringde och snackade med honom en sväng nu medan jag var nere på Cypern, bara om vad som kommer att hända och att jag kommer då och då. Inget mer än så, säger Elias Andersson, som hade ytterligare ett par bekanta i laget.

– Jag känner Johan Andersson och Kalle Larson lite sedan innan också, inte mer än så. Men det har inte varit några problem, det är grymma grabbar att komma till, så det känns som att man har varit här innan.

Spelklar blir Elias Andersson först när transferfönstret öppnar den 15 juli, samma dag som Sirius möter Malmö FF på bortaplan. En passande möjlig debutmatch i Blåsvart för skåningen som spelade sina första seniorsäsonger i Helsingborgs IF.

– Det skulle verkligen vara kul att få spela den matchen. Jag är skadefri, och nu har jag varit på semester i en vecka men jag har tränat där nere också. Så jag är redo till 100%.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch