Elias Andersson lämnar Sirius Fotboll

  • App
02082021_1627887074.png

Det är nu klart att mittfältaren Elias Andersson rör sig vidare mot nya utmaningar efter tre och ett halvt år som Siriusspelare.

– Tre år är en väldigt lång tid. Jag har trivts bra här i Sirius och känt mig varmt välkommen av fansen och hela klubben sedan dag ett. Därför känns det verkligen speciellt att lämna. Hela klubben har varit med och gjort mig till en bättre fotbollsspelare. Jag kom hit för att spela allsvensk fotboll och det har jag gjort nu under tre säsonger så jag känner mig nöjd och glad över min tid i Sirius.

Elias Andersson är avstängd i den kommande matchen mot Blåvitt vilket innebär att måndagens möte med Elfsborg blev hans sista match i Siriuströjan. Elias anlände till Sirius under sommaren 2017 och har utgjort en bärande del av det blåsvarta mittfältet sedan dess, bortsett från säsongen 2018 då han inte var tillgänglig för spel på grund av skada. Under årets säsong har Elias noterats för sex mål och två assist – en helt annan poängproduktion än tidigare år i Siriuströjan.

Sportchef Ola Andersson om Elias avsked:
– Elias kom hit som en talangfull spelare och har nu utvecklats till en etablerad allsvensk spelare. Vi hade en förhoppning om att förlänga, men lyckades inte med det vilket är tråkigt. Sådant är livet och vi försöker hela tiden arbeta för att kliva uppåt som klubb i näringskedjan men vi är ännu inte hela vägen fram där vi kan konkurrera och behålla spelare som Elias. Elias är uppskattad av alla i klubben och vi önskar honom lycka till i framtiden.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch