Elias Andersson är tillbaka i träning

  • App
01082021_1627858928.jpeg

Det var i januari, bara någon vecka in på försäsongen, som Elias Andersson vred till sitt ena knä under en träning på Löten. Korsbandsskadan fick honom att missa hela årets säsong, men nu är han äntligen redo att träna fotboll igen.

I fredags, efter nio månaders rehabilitering, fick Elias Andersson äntligen klartecken. Det korsbandsskadade knät har läkt ihop och det är dags att ge sig tillbaka ut på fotbollsplanen.

– Jag är i alla fall tillbaka i full träning, och det är första steget. Att slipa köra rehab varje dag, slippa springa varje dag och kunna vara med på alla former av spel. Det är jätteskönt verkligen, efter allt slit man lagt ner under året, säger Elias Andersson.

Ännu är det inte dags att ge sig ut i matchspel, och träningsdosen ska stegras successivt framöver. Men när säsongen 2019 väl drar igång kommer han att vara väl förberedd.

– Det känns helt fantastiskt. Det är den här dagen man väntat på sedan man skadade sig, att kunna gå ut och köra 100 procent igen på planen är ju det man haft som mål under hela denna resa. Vissa dagar vaknar man och har skitont, andra dagar flyter det på ganska bra, men speciellt de dagar det gör ont och är jävligt då tänker man på den här dagen, att man får ändå göra jobbet, verkligen kriga på och gnugga.

Gnuggande blir det en hel del av framöver, eftersom det nu är dags att ge sig in i några månader av vinter och försäsong, men Elias Andersson ser fram emot det mer än de flesta.

– Det känns helt okej faktiskt, jag får ju i alla fall spela fotboll. Jag vill knappt ha någon semester nu, jag vill bara dra igång detta och köra järnet 2019. Jag är fruktansvärt taggad, det kanske inte de andra grabbarna är just nu, de vill nog bara ha semester. Men i januari är nog de också taggade på att dra igång, så det blir hur bra som helst, säger Elias Andersson.

Efter Blåsvarts starka höst är förhoppningarna stora inför nästa år, även hos Elias Andersson.

– Det kan bli fruktansvärt kul. Vi har gjort en fantastisk höst här och det är bara bygga på det, så ska jag också försöka bidra med det jag kan, säger han.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch