Ekin Bulut lämnar Sirius Fotboll

EB

Sirius Fotboll är överens med Norrby IF om en övergång av den 25-åriga anfallaren Ekin Bulut. Det blev totalt fem allsvenska framträdanden och ett allsvenskt mål för Ekin under hans tid i Sirius.

Ekin Bulut kom till Sirius inför säsongen 2021 och hade innan dess tränat till och från med laget under höstsäsongen 2020. Han spelade frekvent under försäsongen men konkurrenssituationen blev alltmer påtaglig när tävlingssäsongen inleddes då Ekin främst fick rikta in sig på inhopp i Allsvenskan. Efter fem framträdanden i serien och ett mål i matchen mot Hammarby på Tele2 Arena blev Ekin utlånad till hans tidigare klubb Vasalunds IF som tog klivet upp i Superettan inför den här säsongen. Väl på plats i Vasalund blev det 15 matcher och tre mål för Ekin.

När säsongen nu har avslutats står det klart att Ekins karriär fortsätter i Boråsklubben Norrby IF som slutade på en fjärdeplats i Superettan under den gångna säsongen.

Sportchef Ola Andersson
– Ekin kom till oss från Ettan inför säsongen 2021 och han var hos oss halva säsongen. Av konkurrensskäl fick han inte den speltiden han behövde för att etablera sig i Sirius och Allsvenskan. I dialog med Ekin så har vi gemensamt kommit fram till att speltid är prioriterat för honom, och Norrby är ett bra alternativ för Ekin. Vi önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär.

Ekin Bulut
– Jag vill tacka alla lagkamrater, ledare och supportrar som jag träffat under min tid i Sirius. Min sejour blev kanske inte som jag hade önskat mig, men jag vill passa på att säga att jag verkligen har trivts här sedan dag ett. Jag kommer fortsätta följa laget och jag önskar Sirius all lycka i framtiden.

Ekin Bulut i Siriuströjan
Matcher i Allsvenskan: 5
Mål i Allsvenskan: 1

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch