Ekin Bulut klar för Sirius Fotboll

  • App
02082021_1627886586.jpeg

Idag har vi skrivit på ett treårigt avtal med den målfarlige anfallaren Ekin Bulut. Kontraktet börjar gälla den 1 januari 2021 och fram till dess tillhör Ekin sin nuvarande klubb Vasalunds IF i Ettan Norra.

Sportchef Ola Andersson kommenterar värvningen av Ekin Bulut:

– Ekin är som en energisk isborr. Han är en hungrig spelare, och det var just hans hunger som väckte vårt intresse. Ekin går alltid för mål och vet hur man ska positionera sig i offensivt straffområde. Det ska bli intressant att se hur han omsätter sin målskörd i lägre divisioner till allsvenskt spel. Vi har såklart respekt för skillnaden mellan divisionerna, men vi tror att Ekin har möjlighet att lyckas hos oss i Sirius, säger sportchef Ola Andersson.

Vi fick en pratstund med Ekin strax efter att han signerat kontraktet (se hela intervju i spelaren här nedan):

Du har precis signat ditt första allsvenska kontrakt. Hur känns det?
Det känns bra, klart det känns bra. Jag har kämpat på med fotbollen i hela mitt liv och nu ska jag få möjligheten att spela i allsvenskan 2021. Så det är klart att det känns riktigt bra.

Kontraktet börjar gälla 1 januari. Hur kommer hösten se ut för dig?
– Jag kommer köra vidare med Vasalund och sen kommer jag träna med Sirius någon gång i veckan. Men det viktigaste för mig är att ha fokus på Vasalund och se till att vi går upp i superettan och försöka göra mitt bästa där.

Vad kan alla Siriusfans förvänta sig av dig när du väl börjar här?
– Att göra mitt bästa. I division 1 så var jag grym – men jag har aldrig spelat i allsvenskan, jag ska såklart försöka vara grym här också. Fansen kan veta om att vad jag än gör så kommer jag alltid göra mitt bästa för Sirius.

Vad skulle du säga är dina spetsegenskaper som fotbollsspelare?
Jag får försöka visa det på planen.

Hur ser du på Sirius prestation hittills i år? Vi har ju överraskat ganska många.
– Sirius har överraskat många och de spelar en passningsskicklig fotboll och sätter hög press på motståndarna. Jag tycker det passar mig riktigt bra och det är även därför jag valt Sirius.

Kul, välkommen till klubben!
– Tack så mycket.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch