Efterlängtad seger efter kämpainsats på Grimsta

  • App
01082021_1627857918.jpeg

Sirius tog i sin tredje match efter sommaruppehållet en mycket efterlängtad 1-0-seger borta mot Brommapojkarna.

>> Matchfakta

Med ett par tunga förluster i ryggen och med en riktig sexpoängsmatch framför sig borta mot Brommapojkarna gjorde Sirius på lördagskvällen precis vad som krävdes. Genom en riktig kämpainsats på ett stekande hett Grimsta IP lyckades man framlyfta av ett stort antal tillresta supportrar knipa tre viktiga poäng genom en 1-0-seger.

– Det var ett väldigt hårt arbete av samtliga i värmen i 96 minuter. Vi hade ett tålamod och en vilja att jobba på fast det inte stämmer. För i början stämde det inte, det var inte så att BP var bländande men våra tekniska misstag de första 20 minuterna var väldigt många. Men alla bara fortsätter jobba för att vi ska ta den här matchen ändå, och det gör vi till slut, säger Thomas Lagerlöf.

I den gassande solen på Grimstas konstgräs blev det en trevande start på matchen från båda lagen, ett tillstånd som i stort sett höll i sig matchen ut. Inget av lagen fick riktigt igång sitt spel och felprocenten i passningsspelet var hög. När matchen gick till halvtidsvila hade en handfull målchanser skapats åt vardera håll, men inget av lagen varit riktigt heta i offensiv tredjedel.

När domaren halvvägs in i den första halvleken blåste för vattenpaus på grund av hettan hade hemmalaget varit närmast, med ett par småfarliga inspel framför mål och halvchanser i straffområdet. Sirius svarade så småningom upp genom att komma till liknande lägen, där ett par skott i farliga positioner blockerades av försvarare och inlägg flög förbi strax över blåsvarta huvuden.

Vissa delar av spelet fortsatte att hacka, men Blåsvart knöt nävarna, jobbade på och försökte igen gång på gång. När den andra halvleken kom igång började man se ut som det hetare laget.

– I början passade vi bort bollar bakom varandra och hade oss, och när man är i det utsatta läget som vi varit i och allt gått emot länge, och det inte är någonting som stämmer i en så här viktig match, då har det tidigare kunnat sprida sig en negativ energi. Men nu jobbade alla på ändå och till slut får man marginalerna med sig om man jobbar hårt tillsammans, säger Thomas Lagerlöf.

Charbel Georges kom nära ett par gånger strax efter paus, när ett första distansskott tippades förbi den bortre stolpen av målvakten och senare en halvvolley-kanon från halvcirkeln touchade en försvarare och slickade ovansidan av ribban.

Istället blev det Jesper Arvidsson som fick spräcka nollan, och det som så ofta förr på en frispark strax utanför straffområdet. Ett par säkra steg fram till bollen och en till synes fjäderlätt vänsterträff senare hängde bollen mitt i den förstenade BP-målvaktens vänstra kryss till 0-1 efter 60 spelade minuter.

När BP tvingades öppna upp sig för att jaga en kvittering uppstod kontringslägen för Sirius, men riktigt nära ett andra mål kom inte Blåsvart. Man lyckades dock kontrollera av stora delar av den avslutande halvtimmen, även om det förstås uppstod en viss nervositet när hemmalaget till slut lyckades skapa ett tryck och domaren lade till sex stopptidsminuter. Men Karim Fegrouch räddade det nickläge som var BP:s kanske farligaste i matchen, och Sirius kunde till slut åka hem med tre underbara poäng med sig i bagaget.

Att äntligen få knipa säsongens andra seger var förstås av stor betydelse, inte bara tabellmässigt.

– Det var en lite speciell match, med den inledning som blev och den värme som var. Då var det extra viktigt att hålla huvudet högt även om det inte riktigt stämmer. Det blir det i resten av matcherna också förstås, men det blir nya tillställningar som lever sina egna liv. Sedan ska vi spela bättre vartefter, målet varje vecka är att bli bättre på det vi sysslar med. Men känslan av att få vinna tillsammans är viktig att ha med sig, säger Thomas Lagerlöf.

Härnäst väntar på söndag IFK Göteborg hemma på Studan för Sirius. Då väntas det bli debut i Blåsvart för Robert Åhman Persson, som blev spelklar i och med transferfönstrets öppnande på söndagen. Säkra din biljett till den matchen här!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch