Efterlängtad 1-0-seger mot Holmalund

01082021_1627844878.jpeg

Efter några tunga förluster ville Sirius borta mot Holmalund hitta tillbaka till det spel som gav en sådan fin start på säsongen i Elitettan. Blåsvart tog i alla fall ett stort steg tillbaka åt det hållet i och med lördagens 1-0-seger.

– Det var jätteskönt såklart, och en riktigt bra arbetsinsats av samtliga, säger Fredrik Bernhardsson.

Segermålet satte Ingrid Wixner efter 63 spelade minuter, efter att ha kommit in i straffområdet och med vänsterfoten vinklat in bollen i den bortre gaveln.

– Det kom både påpassligt och välförtjänt. Vi hade som mål att hitta tillbaka dit vi var i början av säsongen, och ville ligga lite lägre utan att bli passiva. Vi hittade en bra balans och var väldigt disciplinerade, säger Fredrik Bernhardsson.

Det var hemmalaget Holmalund som hade merparten av bollinnehavet under den första halvleken, men ett tålmodigt Sirius försvarade sig väl och lät inte motståndarna komma till särskilt många målchanser, samtidigt som man stack upp och hotade i sina omställningar.

I den andra halvleken tog det alltså 18 minuter innan ledningsmålet kom, och sedan hade Blåsvart segern i sin hand.

– Vi gör en bra andra halvlek och kontrollerar bara av matchen på ett väldigt bra sätt, de blir lite desperata men vi håller emot och gör en kollektivt väldigt bra insats, säfer Fredrik Bernhardsson.

I och med segern klättrar Sirius upp på femte plats i Elitettan när nu en match återstår innan sommaruppehållet – borta mot Växjö DFF söndagen den 10 juli.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch