Edi Sylisufaj stannar i Sirius

Text_spelarpresentation_ES_v11

Sirius Fotboll och Edi Sylisufaj har tecknat ett avtal som sträcker sig över säsongen 2025. Det tidigare låneavtalet gick ut efter säsongen 2021 och nu står det klart att Edis karriär fortsätter i Sirius.

Edi anslöt till Blåsvart på lån i augusti 2021 och gjorde sitt första mål i Siriuströjan då han avgjorde cupmatchen mot Täby FK, ett mål som säkrade avancemanget till Svenska Cupens gruppspel. I Allsvenskan noterades Edi för 15 framträdanden, till en början agerade han ofta inhoppare men i seriens slutskede startade han flera matcher. Det blev totalt tre mål i Allsvenskan, det första hemma mot Malmö FF, det andra var 2-2-kvitteringen i vändningen på Strandvallen mot Mjällby AIF och det sista målet, kanske det snyggaste, var ett välplacerat skott i krysset som gav Sirius ledningen hemma mot IFK Göteborg i den näst sista hemmamatchen för säsongen.

Den 12 januari, när säsongen 2022 inleds, kommer Edi vara på plats på Studenternas för att göra sig redo för sin första försäsong som Siriusspelare.

Edi Sylisufaj
– Jag har stormtrivts i Sirius sedan dag ett. Som ny i laget fick jag ett superfint bemötande från alla spelare och ledare. Jag var kanske inte i toppform när jag anslöt men jag tränade på och utvecklades för varje träning och match. Efter cupmålet kändes det som att allt rullade på, jag fortsatte arbeta hårt och fick allt fler chanser i Allsvenskan. Sedan kommer jag aldrig glömma min första start på Studan – det var hemma mot Varberg med det häftiga tifot som supportrarna hade förberett inför avspark. Nu när mitt kontrakt avbröts med Falkenberg var det inget snack om saken – jag ville stanna i Sirius och det känns skönt att allt är klart nu. Jag ser fram emot 2022, det kommer bli en supersäsong. Det kändes som att vi fick till något riktigt bra i höstas, och jag är säker på att vi kommer kunna bygga vidare på det och skapa fina minnen tillsammans.

Sportchef Ola Andersson
– Vi fick de svar vi ville under hösten av Edi när vi lånade in honom från Falkenberg. Han utvecklade sig i den riktningen som vi hade förhoppning om, och nu när han blev en fri spelare valde vi att kontraktera honom. Vi satsar på Edi för vi tror att han har ytterligare utvecklingspotential och hoppas att han kommer att bidra till många poäng framöver.

Edi Sylisufaj i Siriuströjan
Matcher i Allsvenskan: 15
Mål i Allsvenskan: 3
Matcher i Svenska Cupen: 1
Mål i Svenska Cupen: 1

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch