Edi Sylisufaj klar för Sirius Fotboll

07082021_1628297038.jpeg

Sirius Fotboll är överens med Falkenbergs FF om en utlåning av den 21-årige forwarden Edi Sylisufaj. Edi  ansluter omedelbart till Sirius och ambitionen är att han ska vara spelklar redan till matchen mot Varbergs BoIS. Låneavtalet sträcker sig över resten av säsongen 2021 och innefattar även en köpoption efter säsongen 2021.

Edi Sylisufaj har sin fotbollsuppfostran i Falkenbergs FF och han har representerat laget i såväl Superettan som Allsvenskan. Trots sin unga ålder är Edi nu inne på sin sjätte seniorsäsong. Debuten i Allsvenskan skedde redan säsongen 2016, då blev Edi historisk i och med att han blev förste spelare född på 2000-talet att debutera i Allsvenskan.

Fjolårssäsongen blev succéartad för Edi, men mindre lyckad för Falkenberg. Edi noterades då för sju allsvenska mål på 25 framträdanden, men Falkenberg hamnade under strecket och åkte därmed ur Allsvenskan. Edi stannade kvar i laget och har under säsongsupptakten 2021 noterats för ett mål på tolv spelade matcher i Superettan.

Nu står det klart att Edis fotbollskärriär fortsätter i Blåsvart. Han ansluter omedelbart till Sirius och planen är att han ska vara spelklar till måndagens match mot Varbergs BoIS.

Edi Sylisufaj, välkommen till Sirius – hur känns det?
– Det känns fantastiskt skönt, det är kul att vara här. Nu är jag riktigt taggad på att köra igång med Sirius.

Vad var det som lockade med Sirius och Uppsala?
– Det som lockade mest med Sirius var deras fotboll och deras spelsätt – jag tänker främst på deras offensiva fotboll. Sedan känner jag såklart till Marcus Mathisen sedan förra säsongen.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare
– Jag är en bra avslutare, jag är bra en mot en och gillar att utmana mina motståndare. Sedan skulle jag nog säga att jag är rätt modig på planen.

Hur ser den närmsta tiden ut?
– Jag börjar träna med laget direkt. Första träningen är nu på söndag, sedan är planen att jag ska vara spelbar till måndagens möte med Varbergs BoIS.

Vad kan alla Siriusfans förvänta sig av dig?
– De kan förvänta sig en spelare med enorm kämpaglöd och en offensiv spelare som förhoppningsvis kommer kunna skapa många målchanser för Sirius.

Sportchef Ola Andersson:
– Edi är en spelare som vi haft ögonen på ganska länge. Han hade ett grymt bra 2020 som många imponerades av även vi. I år har det gått lite trögare för honom och vi har kommit överens med Falkenberg om ett lån med en köpotion när låneavtalet tar slut. Tillsammans med Edi kommer vi att jobba för att han ska hitta tillbaka till den formen han hade säsongen 2020. Vi vill samtidigt rikta ett stort tack till Falkenberg och Håkan Nilsson för ett gott samarbete kring Edi.

Fakta Edi Sylisufaj:
Position: Forward
Ålder: 21 (född 2000)
Moderklubb: Falkenbergs FF
Tidigare klubbar: Falkenbergs FF

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch