Diego Montiel till Sirius

01082021_1627849550.jpeg

Den offensiva mittfältare Diego Montiel ansluter till Sirius trupp från årsskiftet. Avtalet löper över tre år och Diego kommer närmast från Dalkurd.

– Diego är väldigt skicklig på att driva boll och skapa ytor, säger Thomas Lagerlöf. Han har en väldigt bra bollbehandling och är dessutom en skicklig skytt. Eftersom Diego är så pass ung (21 år) räknar vi med att han kommer att utvecklas mycket som spelare.

Med bara fyra minuter kvar av ordinarie matchtid i säsongspremiären mot Assyriska (förlust 1 – 2) gjorde Diego Montiel det historiska första målet någonsin i Superettan för Dalkurd. Han har varit en viktig del i klubbens framgångsrika Superettandebut, där han spelat i samtliga matcher, utom en, under den gångna säsongen.

Diego håller till på det centrala mittfältet och har gjort sig känd som en offensiv och skottvillig spelare. När erbjudandet kom från Sirius var det inte mycket att tveka om berättar Diego.

– Sirius spelar den typ av fotboll som passar mig bäst. Och det blir inte sämre av att de spelar i Allsvenskan kommande säsong. Alla spelare vill ju spela så högt upp som möjligt.

Och Diego är helt på det klara med vad han kommer att bidra med under den kommande säsongen.

– Jag räknar med att tillföra ett bra och roligt anfallsspel med både mål och assister.

Diego-fakta

Född: 1995

Position: Mittfältare

Längd: 183 cm.

Vikt: 76 kg.

Moderklubb: IK Franke

Övriga klubbar: Västerås SK 2012, Brommapojkarna (U19, U21) 2013, Västerås SK 2014, Dalkurd 2015

Foto: Daniel Meisels

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch