”Det enda jag bryr mig om är att vi vinner”

01082021_1627807539.jpeg

Söndagens 1-0-seger mot Syrianska kom efter en härlig kämpainsats hemma på Studan, och de tre poängen var bland årets skönaste enligt många i siriuslägret.
– Det var roligt på många sätt. Härligt att vara tillbaka, och härligt att vinna framför allt. Grymt skön seger, sade lagkaptenen Niklas Busch Thor, som var tillbaka på planen efter skada och spelade sin första dryga halvtimme sedan i april.
– Det är ju alltid skönt att komma in när man leder. Med tanke på att det ändå är tre månader sedan jag spelade match så kändes det bra! Jag gjorde det jag skulle göra. Vi pratade om att jag inte skulle göra något märkvädrigt, utan bara gå in och pusha de andra och se till att vi låg rätt, och det kändes som att vi lyckades med det.

En annan som gjorde comeback efter att ha varit skadad hela säsongen var Patrick Hopkins, som med kaptensbindeln på armen (i Calle Nyströms och Niklas Busch Thors inledande frånvaro) spelade 90 minuter i det nykomponerade mittförsvaret tillsammans med Kalle Larson, och gjorde det med bravur, så pass bra att han tilldelades matchens blåställ.
– Det var fantastiskt, en fin laginsats. Vi visste att vi skulle behöva jobba hårt för det, vi behövde jobba ihop och förbättra en del saker, och det är grymt när det går som det ska och du får ut en seger av det, sade han efter matchen.

Under matchen hann det dock inte bli så många tankar.
– Det vara bara fokus. Man tänker inte på något annat. Det här har varit min motivation i fem månader nu, varje gång du springer där bredvid träningsplanen så är det enda du tänker på den där första matchen när du är tillbaka, och på att vinna den. Det är fantastiskt när det faktiskt blir så.

Efter att Calle Nyström och Oscar Pehrsson, som spelat näst intill varje minut så här långt under säsongen, blivit avstängda var det ett nykomponerat mittbackspar som trots att de kanske inte var helt samspelta bidrog starkt till den hållna nollan och de tre poängen.
– Vi visste när vi gick in i det att det kanske skulle bli en del gånger när det gick fel på något sätt, men vi kunde bara se till prata med varandra och lösa det ute på planen, det är det enda man kan göra. Jag tycker Kalle gjorde det jättebra han också, liksom alla framför oss.

Till lördagens match mot Ljungskile hemma på Studan är de båda andra mittbackarna tillbaka efter sina avstängningar, men Patrick Hopkins står redo att spela igen (mot sin förra klubb) om han får chansen.
– Om jag behövs så är jag absolut redo, men vi har Oscar och Calle som har gjort det jättebra under hela säsongen, sitter jag på bänken så sitter jag på bänken. Det enda jag bryr mig om är att vi vinner. Jag och Thor har pratat om det medan vi varit skadade, att när vi kommer tillbaka vill vi förstås spela, men framför allt vill vi bara komma in med ny, positiv energi till laget och det tycker jag vi har gjort.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch