”Det är overkligt, helt sjukt”

01082021_1627849264.jpeg

Sedan debuten i division 2 2004 har Kim Skoglund gjort 229 seriematcher i Sirius A-lag. 2013 sköt han Blåsvart tillbaka upp till Superettan, och nästa säsong är det tack vare måndagens 1-0-seger mot Halmstad äntligen dags för allsvenskt spel för Sirius näst meste spelare i modern tid och hans lagkamrater i Blåsvart.

– Det är overkligt, helt sjukt. Att vi går och vinner också, det är det som är grejen med oss. Många hade kunnat åka hit och varit fega och velat kryssa, men vi åker hit och vinner. Vi visar att vi är starka, säger Kim Skoglund.

– Jag tycker vi gör en skitbra match. Vi följer vår matchplan, får bra kontringslägen, har ett skott i ribban, en nick och lite andra farliga lägen. Vi vinner mycket boll. Sedan ska vi avgöra matchen, Dragan ska göra 2-0 och då är det slut, men när vi inte gör det blir vi lite baktunga, de slår inlägg och det är match igen. Men vi reder ut det,  säger han.

Lagkapten Niklas Busch Thor håller med.

– Det känns helt fantastiskt, eufori, lättnad, glädje, allt blandat. Vi gör det kliniskt, vi åker hit och har sagt att vi ska vara disciplinerade, ligga rätt. Vi visste att vi skulle få chanser både genom att ställa om och genom att spela oss igenom, vi kände oss trygga i vårt spel. Vi gör en perfekt match på det sättet, säger Niklas Busch Thor

– När det närmade sig där, med 20 sekunder kvar och vi hade bollen i deras hörn, det var först då man fattade att nu kan det vara klart. Det är en otrolig glädje, särskilt när man ser fansen fira. Det är det som gör hela grejen, när man ser folk gråta efter slutsignalen, det är en av de häftigaste sakerna jag varit med om faktiskt, fortsätter han.

Nästa säsong väntar alltså nya utmaningar, men allsvenskan är inget Kim Skoglund vill bekymra sig över ännu. På måndagskvällen väntade allsvensk fest på hotellet i Halmstad innan flygresan hem till Uppsala på tisdagsmorgonen. Kommande måndag är det dags för årets sista hemmamatch mot IK Frej på Studan

– Nästa år skiter jag fullständigt i just nu, nu ska vi festa och ha kul och sedan spela klart serien på ett snyggt sätt. Vinna serien. Sedan får vi börja fundera på allsvenskan, det är långt dit.

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch