”Det är nu det är roligt att spela”

01082021_1627810689.jpeg

Årets hittills hetaste match väntar på Studan kl 18:15 på tisdagskvällen när Sirius herrar tar emot Degerfors. Efter två veckors matchuppehåll är förväntan stor bland spelarna.
– Det ska bli jättespännande. Det är en toppmatch, det är trean mot fyran och det är viktiga poäng som står på spel. Vi vet att vi är bra hemma och det har sett väldigt bra ut här på träningarna, så vi går för tre poäng som vanligt. Den senaste träningsveckan har varit väldigt bra, vi växlar upp nu, säger Kim Skoglund, som har 1-1-matchen i Degerfors i våras färskt i minnet.
– Vi var väldigt bra där nere i 60 minuter, sedan tappade vi vårt presspel och föll ner lite väl långt, så till slut kunde de få in en kvittering. Det ska inte hända nu, den här matchen ska vi ha initiativet hela vägen ut, det är vi som ska diktera tempot.

Bara åtta matcher återstår av Superettan, och under de närmaste tio dagarna möter Sirius alla sina tre närmaste konkurrenter.
– Vi vet att det är bara viktiga matcher kvar, efter det här kommer Östersund, sen kommer Assyriska. Det är finaler varje vecka. Vi tar den här matchen först och gör någonting bra av den, sedan blickar vi vidare. Jag tror det kommer vara kamp ända in i sista omgången, säger Kim Skoglund.

Även Oscar Pehrsson ser fram emot den spännande säsongsavslutningen
– Det är klart att det är nu det är roligt att spela, när det verkligen gäller. Man märker att varje träning betyder något, och varje match betyder något. Det börjar smälla lite mer på träningarna, och det är som det ska vara.
– När det blir drag kring matchen och några tusen på läktarna så blir det förstås en extra krydda. Degerfors spelar en attraktiv fotboll också, så det borde kunna bli en rolig och öppen match med bra spel.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch