Dennis Widgren klar för Sirius Fotboll

  • App
02082021_1627888091.jpeg

Sirius Fotboll är överens med Hammarby IF om en utlåning av den 27-årige ytterbacken Dennis Widgren. Dennis ansluter omedelbart till Sirius och planen är att han ska vara spelklar till matchen mot Djurgårdens IF. Låneavtalet sträcker sig över resten av säsongen 2021.

Dennis Widgren har sin fotbollsuppfostran i Östersund, och han var en av spelarna som följde med Östersunds FK under resan från division två till Europaspel. Under säsongen 2017, då laget kvalificerade sig för gruppspel i Europa League, var Dennis given som vänsterback i laget.

Inför säsongen 2019 gick flyttlasset till huvudstaden och Hammarby IF, en klubb han tillhört sedan dess.

Dennis ansluter omedelbart till Sirius och planen är att han ska vara spelklar till matchen mot Djurgården.

Dennis Widgren, välkommen till Sirius – hur känns det?
– Det känns svinbra att vara på plats och träffa killarna, tränarna och alla runtomkring laget.

Vad var det som lockade med Sirius och Uppsala?
– Det är flera faktorer, både det fotbollsmässiga och allt runtomkring – jag menar hur föreningen sköts och så. Sedan är Daniel Bäckström en av Allsvenskans mest intressanta tränare och jag ser fram emot att jobba med honom.

Beskriv dig själv som fotbollsspelare.
– Jag gillar att ha mycket boll och jag ser fram emot att spela den typen av fotboll som Sirius spelar. Sedan försöker jag vara delaktig både i försvars- och anfallsspelet.

Hur ser den närmsta tiden ut här?
– Först blir det fokus på att komma in i gruppen, att lära känna grabbarna på och utanför planen. Idag har jag genomfört min första träning här på Studan idag och sedan ska jag vara spelklar till nästa match. Jag ser fram emot att ta många poäng med Sirius.

Vad kan alla Siriusfans förvänta sig av dig?
– De kan förvänta sig en spelare med bra inställning och en spelare som alltid gör ett stenhårt jobb. Jag kommer ge hundra procent i varje match och på varje träning.

Sportchef Ola Andersson:
– Vi har sökt efter en ny vänsterback sedan vi visste att Acke skulle lämna klubben. Vi har haft en kravprofil som Dennis passar bra in i. Dennis är en etablerad allsvensk spelare som förstärker oss från dag ett, han är en passningsskicklig spelare som kan spela både vänsterback och wingback.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch