Delad poäng i stentufft toppmöte

01082021_1627843310.png

Sirius bärgade hem ena poängen i dagens bortamöte med en av seriefavoriterna, IFK Kalmar. Resultatet (0 – 0) innebär också att Emma Holmgren efter tre omgångar ännu inte släppt in något mål i årets upplaga av Elitettan.

Sirius försvar fick jobba för högtryck när ett ramstarkt IFK Kalmar lade in högsta växeln redan från start. Under första halvleken vaskade Kalmar fram fem skott på mål, sex hörnor och två frisparkar mot Sirius två frisparkar. En statistik som talar sitt tydliga språk om matchbilden. Emma Holmgren i målet och försvarslinjen jobbade stenhårt och därmed kunde man gå till halvtidsvila med 0 – 0 på resultattavlan.

– Det var en sjukt jobbig halvlek, säger Fredrik Bernhardsson. Vi pratade om det i halvtid och sade att vi har allt att vinna och inget att förlora när andra startar.

Och det tog laget med sig ut på planen. Samtidigt som Kalmars offensiv mattades av en aning arbetade sig Sirius in i matchen allt mer och kunde vaska fram ett par målchanser för Elin Åkerman (58) och Josefin Jarstad (85). I synnerhet Jarstads skott ställde till med en del besvär för Kalmars målvakt. De sista 20 minuterna krigade lagen om varje tum av planen och Fredrik är positivt överraskad av hur Sirius hanterade situationen.

– Vi brukar normalt inte spela på det sättet men till min glädje var vi väldigt starka även i den typen av spel. Jag vill ge en stor eloge till tjejerna som aldrig gick ner sig utan körde stenhårt i 92 minuter. Vi får med oss en poäng mot en av seriefavoriterna, på deras hemmaplan. En stark insats. Dessutom är jag väldigt stolt för att vi håller nollan tredje raka matchen.

Foto: Rickard Johansson, 24Kalmar

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch