David Mitov Nilsson lämnar Sirius Fotboll

DMN_900x700

David Mitov Nilsson går vidare i sin karriär och lämnar Sirius Fotboll. David har tillhört Sirius sedan säsongen 2021 och har noterats för 53 tävlingsmatcher under sin tid i klubben.

David Mitov Nilssons kontrakt med Sirius Fotboll går ut den sista juni och inför den kommande återstarten av Allsvenskan står det klart att David går vidare i sin karriär. David anslöt till Blåsvart från Sarpsborg 08 FF inför säsongen 2021.

David skadade och opererade sitt högra knä i oktober 2022, vilket innebar att han blev borta från matchspel ända fram till sommaren 2023. Han kunde dock delta i de 12 sista matcherna i Allsvenskan och bidrog därmed till Sirius Fotbolls bästa säsong poängmässigt.

David Mitov Nilsson:
– Det är med tungt hjärta jag lämnar Sirius. Staden och laget har gett mig enormt mycket kärlek sen dag ett och det har varit en ära att få representera Sirius. En otrolig klubb som gett mig mycket som målvakt, men framförallt utvecklat mig som människa. Till det är jag evigt tacksam och kommer alltid se Uppsala och Sirius som mitt andra hem. Jag vill rikta ett stort tack till alla inom klubben, organisationen, ledare lagkamrater och framförallt supportrar. Jag har fått vänner för livet. Jag önskar Sirius allt det bästa och kommer följa er i framtiden.

Jonathan Ederström, chef herrlaget:
– I och med att David har haft ett utgående avtal så har vi haft en dialog en längre period. Det har hela tiden varit en god ton och bra samtal, men i slutändan var det här det bästa för båda parter. David är en duktig målvakt som under sin tid i Sirius har kämpat med diverse skador, men trots det har han alltid varit ett föredöme i sitt sätt att vara utanför planen. Vi tackar för de här åren och önskar honom lycka till i nästa klubb.

David Mitov Nilsson – siffror i Siruströjan:

  • 49 allsvenska matcher.
  • 53 tävlingsmatcher.
  • 15 tävlingsmatcher utan insläppt mål.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch