David Celic klar för Sirius Fotboll

DC_hemsidan

Sirius Fotboll är överens med den 20-åriga målvakten David Celic om en övergång. David ansluter per omgående till Sirius på free transfer. Avtalet sträcker sig över säsongen 2027.

David Celic är skolad i Djurgårdens akademi men kommer senast från Jönköpings Södra där han spelade 13 matcher och höll nollan en gång i Superettan under fjolårssäsongen. Förutom spel i J-Södra var David även uttagen till det svenska U21-landslaget under hösten. David har också varit uttagen till landslagssamlingar på både P17- och P20-nivå.

Ta del av Davids intryck efter sin första träning med laget i inslaget här nedan.

 

Välkommen till Sirius, hur känns det att vara klar för Blåsvart?
– Det känns bra, det känns roligt att komma igång på riktigt med säsongen.

Du är ju bekant med Sirius sedan tidigare – vad är din bild av klubben?
– Jag ser Sirius som en väldigt familjär klubb. Och såklart även som hela Uppsalas klubb. Jag gillar sättet som Sirius spelar fotboll på – det är något som tilltalar mig.

Beskriv dig själv som målvakt
– Jag skulle säga att jag är en modern målvakt som gillar att spela fotboll – även med fötterna. Jag har även bra reflexer och är stark i luftrummet.

Jonathan Ederström, chef herrlaget:
–  Vi hade David hos oss förra försäsongen och imponerades redan då över hans duktiga målvaktsspel och hans potential. Tajmingen då var inte perfekt och David valde till slut att testa vingarna i Superettan. Ett år senare står han noterad för 13 matcher i Superettan och blev dessutom kallad till U21-landslaget så sent som i september. Det ska bli spännande att följa hans utveckling under Karim och vi är glada att ha honom på plats.

Fakta David Celic
Position: Målvakt.
Ålder: 20 (född 2003)

Klicka här för att läsa mer detaljerad spelarinformation på transfermarkt.com

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch