Daniel Stensson klar för Sirius Fotboll

DS_hemsidan

Sirius Fotboll är överens med GIF Sundsvall om en övergång av den 25-åriga mittfältaren Daniel Stensson. Daniel ansluter omedelbart till Sirius och är spelklar till söndagens möte med Degerfors IF. Det signerade avtalet sträcker sig till sommaren 2026.

Daniel Stensson är uppväxt i Stockholm och seniordebuten skedde i Brommapojkarnas IF som då huserade i Superettan. Efter tre seniorsäsonger i BP, varav en säsong på lån hos Assyriska FF, tog Daniel klivet ut i Europa. AC Mestre i italienska tredjedivisionen blev nästa klubbadress. Efter ett halvår gick klubben dock i konkurs och flyttlasset gick tillbaka till Sverige och Akropolis IF. Därefter blev det även en tid hos Dalkurd FF innan Daniel gick till GIF Sundsvall inför säsongen 2021. Första året i Sundsvall slutade med avancemang till Allsvenskan och i säsongsupptakten har Daniel utgjort en bärande del av GIF Sundsvalls mittfält. På nio spelade matcher har Daniel noterats för två mål.

Daniels första träning med Sirius äger rum under onsdagen. En videointervju med honom publiceras efter första träningspasset.

Daniel Stensson:
– Det här känns otroligt spännande. Jag har fått en riktigt bra bild om hur klubben vill arbeta framåt och hur jag med mina egenskaper kommer att passa in i den utvecklingen. Jag är taggad på att spela framför den underbara publiken här på Studenternas.

Sportchef Ola Andersson:
– Vi är glada över att kunna ta in Daniel till oss. Vi har följt Daniel under flera års tid, men först nu gavs tillfälle till en övergång. I Daniel får vi en spelare med ledaregenskaper som kan driva på från mittfältet med både energi och spelkvalitet.

Fakta Daniel Stensson
Position: Mittfält
Ålder: 25 (född 1997)
Moderklubb: Djurgårdens IF
Tidigare klubbar: IF Brommapojkarna, Assyriska FF (lån), AC Mestre, Akropolis IF, Dalkurd FF, GIF Sundsvall

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch