Daniel Jarl klar för Sirius

01082021_1627849825.png

Mittbacken Daniel Jarl skrev i dag på för spel med Sirius Fotboll för de kommande tre säsongerna. Daniel kommer närmast från AFC United.

Den vänsterfotade mittbacken Daniel Jarl beskriver sig själv som en spelande back som gärna deltar i uppbyggnadsfasen vid omställningar. Han var startspelare i 28 av 30 matcher i AFC United under den gångna säsongen och gjorde sig känd som en positionssäker och bolltrygg back som regerade luftrummet.

Daniel bor i Bålsta och har spelat mycket fotboll och dessutom friidrottat i Uppsala, under ungdomsåren. Han har inte hunnit med att träffa spelare och ledare i någon större utsträckning ännu men det råder ingen tvekan om att Daniel ser fram emot att komma igång.

– Jag har diskuterat en hel del med Thomas Lagerlöf och fått ett mycket bra intryck. Sirius har ett spännande projekt igång och det är ett väldigt samspelt lag med höga ambitioner som det ska bli kul att spela med.

Kim Bergstrand ser stora likheter med Oscar Pehrsson och konstaterar att Daniel förutom att han precis som Oscar är en väldigt spelskicklig mittback, dessutom är ännu ett par centimeter längre.

– Daniel är en skön blandning av många goda egenskaper, spelskicklighet, bra speluppfattning och goda ledaregenskaper bland mycket annat, säger Kim. Vi är övertygade om att han kommer att utvecklas ytterligare under de kommande åren.

Daniel Jarl-fakta

Position: Back

Född: 1992

Längd: 198 cm

Vikt: 94

Moderklubb: Håbo FF

Övriga klubbar: Enköpings SK (2007 – 2010), Djurgårdens IF (2010 – 2013), Landskrona BoIS (2014 – 2015), AFC United (2016)

Foto: Mats Karlström

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch