Daniel Jarl förlänger över 2020

  • App
01082021_1627858081.jpeg

Sirius Fotboll och Daniel Jarl har kommit överens om en förlängning av mittbackens avtal, som nu sträcker sig över säsongen 2020.

Sirius har förlängt kontraktet med mittbacken Daniel Jarl, vars avtal tidigare gick ut efter nästkommande säsong, med ytterligare ett år, över säsongen 2020.

– Daniel är en fantastisk kille och försvarsspelare som åkte på en oturlig skada i höstas, och det känns helt naturligt att satsa på honom och ge honom chansen på riktigt att visa hur bra han kan bli, säger Thomas Lagerlöf.

– Jag trivs jättebra i Sirius och ser ljust på framtiden. Jag känner att jag har mycket kvar att ge här, säger Daniel Jarl.

Det var i hemmamatchen mot GIF Sundsvall i början av september förra året som Daniel Jarl gick upp i en duell i straffområdet och föll tillbaka till marken med smärtor i knät. En närmare undersökning visade till slut på en korsbandsskada och sedan den efterföljande operationen har det varit rehabilitering på schemat för 26-åringen.

Under sommaren har han synts till allt mer ute på fotbollsplanen under träningarna, men ännu återstår några veckor innan han är helt fit for fight.

– Det går jättebra, jag tar kliv framåt varje dag, men har en liten bit kvar rent styrkemässigt innan jag kan gå för fullt även om jag är med och hoppar och spelar en del, säger Daniel Jarl.

Exakt när det kan vara dags att släppa på spärrarna vill han inte spekulera för mycket i.

– Det är jättesvårt att säga med de där sista procenten som ska fram, det får ta den tid det tar, säger Daniel Jarl.

I fjol blev det elva allsvenska matcher i Blåsvart innan skadan kom, och nu ser han förstås fram emot att få komma ut på planen igen under hösten.

– Det kan man lugnt säga. Det är egentligen nästan den jobbigaste perioden nu, när man känner att man är så nära och får vara med och spela lite men ändå inte kan gå för fullt. Efter 10 månader är jag sjukt sugen, säger Daniel Jarl.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch