Daniel Bäckström lämnar Sirius Fotboll

  • App
DB_out

Huvudtränare Daniel Bäckström lämnar Sirius Fotboll för ett nytt uppdrag som huvudtränare för U21-landslaget för herrar. Sirius Fotboll och Svenska Fotbollförbundet har kommit överens om att Daniel tillträder sin nya tjänst per omgående.

Daniel Bäckström har varit huvudtränare för Sirius Fotboll sedan 2021 och tillsammans med ledarstaben har han lett laget till två raka elfteplatser i Allsvenskan.
– Först och främst vill jag tacka klubbdirektör Christer Abrahamsson och sportchef Ola Andersson som valde att satsa på mig för två år sedan. Jag betalade tillbaka genom att jobba allt mitt bästa varenda dag som huvudtränare för klubben. Det har varit två lärorika och utvecklande år och det har varit en häftig grej att följa utvecklingen kring klubben; det gäller både organisationen, spelar- och ledarstaben och inte minst det som har hänt på supportersidan sedan publiken fick återvända sommaren 2021. Där börjar Sirius verkligen mäta sig med de största i Sverige, säger Daniel Bäckström.

Sportchef Ola Andersson:
– Att vi tappar Daniel nu var inte något som vi planerat för. Väljer vi att se det från den positiva sidan är detta återigen ett bevis på att vi har en bra verksamhet här i Sirius, och att vårt sätt att utbilda såväl spelare som ledare är eftertraktat. Vi tackar Daniel för tiden här i Sirius och önskar honom lycka till i sin nya roll.

För Sirius återstår en vecka av träningar, samt en träningsmatch mot AIK den 17 november, och under den tiden kommer assisterande tränare Theodor Olsson och Petter Hansson att leda verksamheten.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch